Ar trebui să utilizați sare Epsom pentru a îmbunătăți sănătatea orhideelor ​?

Horticultorii de la Universitatea de Stat din Michigan susțin că „nu există dovezi științifice” că sarea Epsom ajută orhideele să înflorească.

Cu toate acestea, un studiu din 2023 prezentat în Global Ecology and Conservation a descoperit că orhideele rămân înflorite mai mult timp când sunt tratate cu patru nutrienți cheie, inclusiv magneziu și sulf care se află în sarea Epsom.

Atât magneziul, cât și sulful sunt nutrienți esențiali pentru plante. Magneziul este important pentru fotosinteză și întărirea pereților celulari și, împreună cu calciul și siliciul, promovează dezvoltarea polenului și a semințelor, conform hunker.

Orhideele pot fi ajutate să crească mai bine cu sare Epsom?

Dacă doriți să încercați acest truc trebuie să știți câtă sare Epsom să folosiți. Utilizarea excesivă poate duce la consecințe negative, inclusiv boli ale rădăcinilor și obstrucția altor nutrienți cheie, cum ar fi calciul. Important este să-ți dai seama de ce au nevoie orhideele și ce tip de sol au.

Dacă testul de sol identifică lipsa de magneziu și sulf ca fiind principalele deficiențe ale solului, încercați să pulverizați 1 linguriță de sare Epsom pentru fiecare 3 litri de apă direct pe frunze, în loc să o adăugați în sol. Se aplică după transplantare, la prima înflorire. Rezultatele pot fi tulpini mai puternice, frunziș luxuriant și flori care rezistă mai mult.

Când trebuie să aplicați un îngrășământ comercial

Dacă testul de sol arată o lipsă mai generală de nutrienți, aplicați un îngrășământ comercial sau de casă pentru orhidee, care conține nutrienți minori (inclusiv sulf, calciu și magneziu). Și udați nu mai mult decât direcționat: udarea excesivă elimină substanțele nutritive din sol.

Udați orhideele dimineața

Horticultorul Anne Swithinbank susține că „multe orhidee au nevoie de o udare săptămânală când sunt în creștere activă. Cele mai multe se află în ghivece, într-un compost deschis, pe bază de scoarță, iar cea mai bună modalitate de a verifica udarea se face prin testarea greutății vasului. Aduceți apa la temperatura camerei și udați floarea dimineața. În zonele cu apă dură, folosiți apă de ploaie”.

Adăugați îngrășământ la a doua udare

Această rutină de udare a orhideelor ​mai are nevoie de ceva. „Adăugați îngrășământ la a doua udare sau folosiți un furaj foliar”, spune ea. Folosiți un îngrășământ solubil pentru orhidee la fiecare două săptămâni în timpul creșterii active.

Nu trebuie să treceți cu vederea nici potențialele probleme, cum ar fi udarea excesivă. „Nu lăsați orhideea să stea în apă, altfel rădăcinile ei vor putrezi. Plantele abia puse în ghivece sunt predispuse la udare excesivă și merită o atenție specială”, avertizează ea. Prea multă apă poate duce la putrezirea rădăcinilor, care poate ucide orhideele.