Nu e un secret faptul ca cele  mai bune camere supraveghere exterior sunt critice atunci cand vorbim de prevenirea furturilor si spargerilor de case. Din fericire, tehnologia a avansat atat de mult azi incat, cu ajutorul unui sistem de supraveghere bine pus la punct iti poti monitoriza foarte bine locuinta, chiar si atunci cand nu esti acasa. 

Multe modele de camere noi de supraveghere sunt prevazute cu senzori de miscare si tot felul de notificari. Practic, daca detecteaza o miscare necorespunzatoare, camera de supraveghere iti va putea trimite alerta pe email ori sms. Astfel, vei putea fi mult mai linistit atunci cand pleci in concediu sau in delegatii de lucru, ori cand ajungi acasa tarziu de la birou. Exista si camere de supraveghere pentru exterior care permit monitorizarea celor apropiati atunci cand esti la distanta. Astfel, poti sa intervii rapid daca se intampla ceva cu animalul de companie sau copilul atunci cand acesta este in curte. 

De asemenea, cele mai bune camere supraveghere exterior ii pun in garda pe posibilii hoti si ii tin astfel la distanta. Cei care ignora camerele de supraveghere pot fi detectati usor si apoi trasi la raspundere pentru violenta, vandalism, furturi etc.

Cum gasesti o camera de supraveghere exterioara buna?

Iata cateva aspecte pe care ar trebui sa le iei in considerare:

– rezolutia camerei. Modelele cu rezolutie foarte buna, au un randament excelent si ofera imagini si filmulete fidele. In general, modelele cu o rezolutie mai buna tind sa fie automat mai scumpe, dar diferenta de pret merita de cele mai multe ori. Pentru asta, iti recomandam sa te gandesti daca intentionezi sa folosesti camera de suraveghere si pe timp de noapte, pentru ca in acest caz o camera cu rezolutie mai buna va oferi o imagine mai clara. De preferat este sa alegi o camera cu rezolutie peste 640 x 480 pixeli. 

– performantele audio. Iata o alta caracteristica importanta a camerelor de supraveghere bune pentru exterior. Cu toate ca in general variantele pentru exterior nu includ supraveghere audio, exista si modele mai performante care ofera aceasta functie. 

– aspect. Camerele de supraveghere pentru exterior vin intr-o multime de forme, dar cele mai multe au design circular, de dom sau usor alungit. Cand comanzi o astfel de camera, asigura-te ca aceasta se livreaza cu suportii speciali de  prindere si cablurile de legatura, pentru ca nu toate modelele includ aceste accesorii. In rest, asigura-te ca alegi o camera buna, rezistenta la intemperii, cu o carcasa solida. 

Spre deosebire de camerele de supraveghere de interior, cele de exterior trebuie sa reziste la temperaturi extreme, la ploi si zapada. Intotdeauna alege camerele de supraveghere pentru exterior in functie de cerintele concrete pe care le ai de la sistemul de supraveghere video. Acesta poate dicta performantele camerelor de supraveghere exterioare.