Cuba, îndemnată să restabilească internetul mobil. Acesta a fost întrerupt după manifestații

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a postat pe pagina sa de Twitter un mesaj prin care lansează un apel la conducătorii Cubei să restaureze internetul mobil.

„Lansăm un apel conducătorilor Cubei să dea dovadă de reţinere şi să respecte vocea poporului deschizând toate mijloacele de comunicare, online şi offline”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

El a mai spus că ”a închide accesul la tehnologie, a închide canalele de informaţii, asta nu răspunde deloc nevoilor şi aspiraţiilor legitime ale poporului cubanez”.

„Felicităm poporul cubanez pentru că a dat dovadă de mare curaj. Facem un apel la calm şi condamnăm orice violenţă împotriva celor care manifestează paşnic. De asemenea, cerem guvernului cubanez să îi elibereze pe cei sunt închişi pentru că au manifestat paşnic”, a continuat el.

O sută de persoane se aflau în arest

La sfârşitul săptămânii trecute, cubanezii au ieşit pe străzile mai multor oraşe ale insulei, într-o mobilizare de o amploare fără precedent după revoluţia din 1959.

Internetul mobil, care a fost un mare aliat al acestor manifestaţii, a fost întrerupt rapid.

Observatorul specializat Netblocks a raportat întreruperi în Cuba pe reţelele sociale importante şi pe platformele de comunicare, cum ar fi Whatsapp şi Facebook.

Luni, preşedintele american, Joe Biden, a îndemnat „regimul cubanez să îşi asculte poporul” şi „apelul vibrant al acestuia pentru libertate”.

Sursă foto: Dreamstime