SUA nu va permite Iranului să se doteze cu arme nucleare. Joe Biden dă asigurări în acest sens

Președintele Joe Biden a declarat, la Casa Albă, că ”Iranul nu va avea niciodată armă nucleară cât timp sunt eu aici”.

După întâlnirea cu omologul său american, președintele Israelului a declarat că este foarte satisfăcut de declarațiile pe care Joe Biden le-a spus cu privire la Iran.

Amintim că relațiile dintre Statele Unite ale Americii și Israel au trecut prin momente tensionante după ce președintele Joe Biden a venit la cârma țării. Formarea noului Guvern condus de către Naftali Bennett a dus la relansarea relațiilor americano-israeliane.

Chiar dacă nu a fost stabilită momentan niciodată cu privire la viziata pe care premierul israelian o va face în Statele Unite ale Americii, președintele Joe Biden de abia așteaptă să-l cunoască pe acesta.

Rezervele Israelului cu privire la negocierile privind relansarea Acordului de la Viena din 2015

Yair Lapid, noul șef al diplomației israeliene, i-a transmis lui Anthony Blinken că Israelul are rezerve cu privire la negocierile în vederea unei relansări a Acordului de la Viena din 2015 în doasrul nuclear.

Acesta a mai spus că dorește să reducă diferențele de poziție dintre Statele Unite ale Americii și Israel.

„Noi credem că aceste diferenţe (între Israel şi Statele Unite) este necesar să fie discutate în mod direct şi profesionist”, a subliniat Lapid.

Pe de altă parte, miliţii proiraniene au tras luni mai multe obuze către o bază militară americană situată în câmpul petrolier Al-Omar, în provincia siriană Deir Ezzor (est), fără să facă victime, anunţă Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR). Agenţia oficială siriană de presă Sana a confirmat aceste tiruri, fără să le precizeze originea.

Ca represalii, „tiruri de artilerie grea au fost efectuate de către coaliţia internaţională antijihadistă” condusă de Washington, vizând oraşul Al-Mayadin, aflat sub controlul unor miliţii proiraniene, la periferia de est a oraşului Deir Ezzor, a declarat pentru AFP diectorul SOHR Rami Abdel Rahman.

Sursă foto: Dreamstime