Flotele auto, cei mai mari consumatori de anvelope au început să apeleze într-o proporţie din ce în ce mai mare la mărcile medii sau de buget, în detrimentul anvelopelor premium, a declarat, Bogdan Bănicescu, reprezentant vânzări Goodyear Dunlop Tires România, cu ocazia inaugurării, în Bucureşti, a celei de-a doua unităţi de franciză Premio.

Potrivit reprezentantului Goodyear Dunlop Tires, din cauza crizei economice, companiile au început să reducă bugetele alocate, primele şi cele mai afectate fiind cele cu impact direct asupra flotelor de automobile.

Mai mult, directorul de marketing al Goodyear Dunlop Tires pentru România şi Bulgaria, Alina Mihaescu, a explicat că acest fenomen a început să fie vizibil şi în rândul consumatorilor persoane fizice, care „alunecă dinspre segmentul premium spre segmentul mediu, chiar spre segmentul buget”.

Pe de altă parte, oficialii Goodyear au arătat că mulţi posesori de autovehicule preferă să uzeze aproape excesiv anvelopele pe care le deţin decât să cumpere altele second hand sau din segmentul de buget, acesta fiind un semn că şoferii pun un accent ridicat pe calitatea mărcii, chiar dacă nu-şi mai permit achiziţia acesteia.

„Criza afectează vanzarea de anvelope pe toate segmentele şi nimeni nu este ocolit. De aceea, dacă vom reuşi ca 60% din încasări sa provină din servicii post-vânzare va fi foarte bine. Se poate câştiga foarte bine din servicii”, a subliniat Bănicescu.

Goodyear Dunlop Tires România a inaugurat, miercuri, al doilea service din 15 unităţi cu franciză Premio pe care intenţionează să le deschidă în acest an în cele mai importante oraşe din ţară.

Din cele 15 locaţii, trei vor fi investiţii green field, iar preţul pentru o unitate completă, compusă din hală, birou şi patru rampe se ridică la aproximativ 400.000 de euro.

„Costul francizei Premio este de 325 de dolari pe lună în primul an pentru fiecare unitate francizată. După aceea, franciza va costa un anumit procent din afacere, înă acesta diferă de la caz la caz”, a explicat Cristian Rosioru, retail specialist al Goodyear Dunlop Tires pentru România şi Bulgaria.