Cristina Neagu s-a retras de la Echipa Națională de Handbal Feminin

Cristina Neagu a anunțat, miercuri, că se retrage definitiv de la Echipa Națională de Handbal Feminin. A reprezentat țara timp de 17 ani la rând cu mândrie, onoare și responsabilitate.

Este mândră de tot ce-a realizat în acești ani sub tricolorul țării. Și-a creat amintiri frumoase alături de colegele sale și de antrenorii ei. A trăit fiecare moment la „intenstitate maximă”.

A fost o mare onoare pentru ea să fie căpitanul Echipei Naționale de Handbal Feminin. Totuși, „drumul ei” cu echipa națională s-a încheiat miercuri. În ciuda acestui fapt, „călătoria ei” în lumea sportului continuă.

„Ce călătorie fantastică! Întotdeauna mi-am dorit să-mi reprezint țara. Și am avut șansa de a face asta timp de 17 ani..de fiecare dată cu mândrie, onoare și responsabilitate. Am jucat și creat amintiri frumoase alături de jucătoare senzaționale și am trăit fiecare moment la intensitate maximă.

Mulțumesc tuturor colegelor și antrenorilor pe care i-am avut de-a lungul timpului la echipa națională. Mulțumesc fanilor care au fost mereu alături de mine și de echipă. A fost o mare onoare să fiu căpitanul echipei. Am intrat mereu pe teren cu ambiție, spirit de luptă, am râs, am plâns, de tristețe, de bucurie și am dat de fiecare dată tot ce am avut mai bun.

Sunt mândră de tot ce am realizat și mai ales recunoscătoare pentru toate emoțiile si sentimentele trăite sub tricolor! Drumul cu echipa națională se încheie aici, dar călătoria mea continuă! Hai, România!”, a scris, miercuri, Cristina Neagu pe contul ei de Facebook.

La scurt timp, Adrian Vasile i-a transmis un mesaj emoționant marii sportive. Pentru el, a fost o onoare să reprezinte țara, alături de ea.

„Capitane, am fost onorat sa reprezint tara alaturi de tine! Ai inspirat, o faci in continuare si o vei face mai puternic la trecerea anilor. Iti doresc sa fii inconjurata de cat mai multa iubire!

Voua, celor care apreciati excelenta, va invit sa o vedeti jucand pentru ca nu veti mai vedea asa ceva. Cu respect si pretuire, Capitane!”, a scris, miercuri, antrenorul de handbal pe rețelele sociale.

Mesaje de susținere pentru Cristina Neagu

Postarea ei a strâns peste 900 de comentarii în doar cinci ore. Oamenii i-au urat mult noroc în viitor.

„Îți mulțumim Cristina tot ce ai realizat in handbalul românesc și internațional! Îți mulțumim pentru modestia de care dai dovadă și îți dorim sa rămâi aceeași ! Sa fi tu autentică! Sa ne trăiești într-un multi ani cu sănătate și bucurii lăuntrice alaturi de cei dragi! Te iubim necondiționat pentru ceea ce ești, sportivul, omul , Cristina Neagu!”

„În ultimii 15 ani, România a trăit în handbal prin Cristina Neagu. Ce va fi, vom vedea, dar se pare că o calificare la un Campionat European sau Mondial va fi o performanță ca la rugby.”

„Cristina, asa cum ii iubim și ii purtam în suflet pentru totdeauna pe Gheorghe Hagi , Nadia Comaneci , Ilie Năstase, Simona Halep , te vom iubi și păstra în inima și amintiri și pe tine, Cristina Neagu , cea mai buna handbalista din lume, româncă de-a noastră. Datorita vouă ne mândrim ca suntem romani. Mulțumim pentru toate emoțiile pe care ni le-ai dăruit. Mulțumim pentru toate bucuriile pe care ni le-ai adus. Ești minunata.”