Comisia ITRE a dus la consolidarea relației UE cu SUA

Comisia ITRE a dus la consolidarea relației UE cu SUA. În calitate de președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) din Parlamentul European, Cristian Bușoi, aa condus, săptămâna trecută, o delegație ITRE într-o misiune de lucru în San Francisco, SUA. Obiectivul a fost consolidarea colaborării în domeniul tehnologiei și securității cibernetice între Uniunea Europeană (UE) și Statele Unite ale Americii (SUA).

În timpul vizite de lucru, Cristian Bușoi a avut onoarea de a discuta despre securitate cibernetică cu vicepreședintele ATT, Chris Boyer, și echipa ATT de la Bruxelles.

Delegația ITRE a avut întâlniri cu consulii generali ai țărilor membre UE, care au birouri deschise în California și care sprijină interesele companiilor europene și promovează oportunitățile de investiții în UE. Delegația ITRE a avut ocazia să viziteze companii inovatoare din Silicon Valley, precum Lyten, producător de baterii cu tehnologii de viitor cu o amprentă de carbon redusă, și Gilead, lider în tratamentul și eradicarea hepatitei C și HIV.

„California este un centru global de inovație, a cincea economie a lumii, și găzduiește numeroase startup-uri și companii cu un mediu de afaceri puternic”, a reamintit, luni, Cristian Bușoi pe contul lui de Facebook.

Comisia ITRE este hotărâtă să lucreze la îmbunătățirea securității cibernetice

O ocazie excelentă pentru discuții extrem de interesante și productive pe subiecte de actualitate despre securitatea cibernetică, a avut Cristian Bușoi cu Andrew Grotto, fost senior director pentru securitate cibernetică la Casa Albă în timpul administrațiilor Obama și Trump. A mai avut întâlniri de lucru și cu senatorul de California, Josh Becker, și cu liderii Palo Alto Networks. Cu ei a vorbit despre securitate cibernetică și importanța reducerii emisiilor de CO2, subliniind exemplul pozitiv pe care California îl poate oferi altor state.

La Nvidia, lider în soluții pentru inteligența artificială, și la Universitatea Berkeley, s-au discutat proiecte de cercetare în domeniul energiei. Vizitele au subliniat importanța inovării și a colaborării în domeniul tehnologic.

„Inteligența artificială, supercomputerele și realitatea virtuală aduc oportunități semnificative pentru creștere economică și inovație, dar este esențial să abordăm această evoluție cu grijă și să ne asigurăm că beneficiile se răspândesc în mod echitabil și durabil. Comisia ITRE din Parlamentul European este hotărâtă să continue colaborarea și să lucreze la îmbunătățirea securității cibernetice, precum și la promovarea unei dezvoltări economice durabile și inovatoare, menite să aducă beneficii pentru cetățenii europeni și companiile din Europa”, a anunțat oficialul român.