Afacerea de milioane de euro în care s-au asociat din nou Cristi Borcea și Gigi Nețoiu

Conform dezvăluirilor lui Dumitru Dragomir, Cristi Borcea și Gigi Nețoiu au în plan să lanseze o afacere imobiliară în care vor investi 15 milioane de euro.

Proiectul constă în construirea unui ansamblu imobiliar de nouă etaje ce va cuprinde 96 de apartamente, spații comerciale și restaurantul „Doi Cocoși”.

Autorizația de construcție pentru proiect este deja obținută, iar următorul pas pentru Borcea și Nețoiu este să găsească un constructor potrivit pentru realizarea acestui proiect.

Dumitru Dragomir a detaliat planul de afaceri ale celor doi asociați, Cristi Borcea și Gigi Nețoiu. În combinație, ar putea intra și fostul șef de la Liga Profesionistă de Fotbal.

„Fac acolo un bloc de 9 etaje, mare de tot. Le-a ieșit autorizația de construcție. Căutau constructor. Am văzut proiectul. E spectaculos. O să fie 96 de apartamente. O să coste totul 15 milioane.

Iar jos o să fie restaurantul «Doi Cocoși». Și poate un magazin Mega Image. M-am dus eu să cumpăr spațiul de jos. Eu le-am propus să cumpăr eu acel spațiu. Le-am zis «Domnule, vă dau banii în două luni». Poate fac eu magazin acolo. Pot să fac ce vreau. Spațiul e într-o zonă în care traficul e intens. Va rămâne restaurantul. O să fie ultimul trăsnet.

Mi-au zis să vorbesc cu Pescobar (n.r- Paul Nicolau, care deține un restaurant în Parcul Herăstrău) și să-mi spună de unde să cumpere și ei utilaje de ultimă oră. Nețoiu mi-a zis «Băi, vorbește și află de unde a luat chestiile asta». Ăsta are cărbune adus din Japonia, care nu e toxic deloc. E cărbune de lemn japonez”, a spus Dumitru Dragomir pentru Fanatik.

dumitru dragomir-mitică dragomir
Dumitru Dragomir / SURSA FOTO: captură de ecran YouTube

Borcea și Nețoiu au mai fost asociați

Cristi Borcea, 53 de ani, este un om de afaceri român cunoscut pentru activitatea sa în diverse domenii, inclusiv în fotbal. Între anii 1995 și 2012, a deținut funcțiile de acționar și președinte executiv al clubului Dinamo.

Pe lângă implicarea sa în fotbal, Borcea este recunoscut și pentru investițiile sale în afaceri, care au cuprins domenii precum imobiliarele, construcțiile și comerțul.

În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la o pedeapsă de 6 ani și 4 luni de închisoare într-un dosar de corupție legat de transferurile de jucători din fotbal. A fost găsit vinovat pentru spălare de bani și alte infracțiuni financiare.

Pe de altă parte, Gigi Nețoiu a fost și el om de fotbal și coleg de acționariat la Dinamo cu Cristi Borcea.

De atunci, cei doi au rămas prieteni. Nețoiu a mai fost acționar în cluburile de fotbal Rocar București și FCU Craiova. Și el a fost condamnat în același dosar legat de transferurile de fotbaliști. Omul de afaceri a derulat mai multe business-uri de-a lungul timpului. A deținut domeniul Vincon Vrancea, apoi s-a axat pe agricultură, la Cetate, județul Dolj.