Crin Antonescu susține că în spatele lui Nicușor Dan se află o „rețea securistico-propagandistică”
Crin Antonescu afirmă că gruparea aflată în spatele președintelui ales Nicușor Dan va deține o putere mai mare, mai proaspătă și mai legitimă după alegeri. În opinia sa, această rețea ar include figuri precum Florian Coldea și Traian Băsescu. Antonescu consideră că primele ținte ale acestui nou regim vor fi partidele, justiția și presa.
El a declarat că încă din turul al doilea al alegerilor prezidențiale s-a putut observa o orientare clară a majorității presei și o posibilă redefinire a rolului partidelor. De asemenea, a amintit că Nicușor Dan ar fi vorbit despre capacitatea președintelui de a influența sistemul de justiție.
Apel pentru apărarea democrației și a libertății de exprimare în fața noii puteri
În mesajul publicat pe Facebook, Crin Antonescu a transmis că, în acest context, apărarea democrației reale devine o misiune esențială. A precizat că se referă în special la protejarea drepturilor și libertăților cetățenești, inclusiv a libertății de exprimare.
Antonescu a indicat că în fața unei propagande agresive și a unui val populist care însoțește victoria electorală a noii puteri, este nevoie de acțiune și curaj. A afirmat că va continua să vorbească public și că este dispus să participe activ la acest efort de rezistență democratică, indiferent de contextul mediatic.
„Dl. Dan este noul președinte al României. Un președinte legitim, având în vedere cele peste 6 milioane de voturi primite din partea segmentului electoral (majoritar, din fericire) speriat de riscul pierderii statutului de țară occidentală al României.
Acestea fiind spuse, rămân, punct cu punct, la aprecierile și previziunile din ultima postare, dinainte de finala „horror”. Rețeaua securistico-propagandistică din spatele dlui Dan a câștigat din nou și urmează să exercite o putere mai mare, mai proaspătă și mai puternic legitimată.
Primele ținte, în opinia mea, vor fi partidele, justiția și presa. Încă de la turul doi al campaniei am putut observa o previzionare a ceea ce ar putea deveni partide importante și zdrobitoarea majoritate a presei pentru o bună bucată de vreme. Iar în privința justiției, fostul candidat N. Dan vorbea limpede despre posibilitățile președintelui de a o „influența”.
Așa se face că, simplu spus, pentru cei care nu vor să joace în acest scenariu bine pregătit, rămâne o misiune complicată și aparent paradoxală: apărarea democrației reale, a drepturilor și libertăților – în special cea de exprimare”, transmite Crin Antonescu.

Crin Antonescu propune formarea unui partid de dreapta autentic, în afara etichetelor folosite de USR și PNL
Fostul lider liberal a prezentat și o posibilă direcție politică de acțiune. A sugerat că, în fața ofensivei neomarxiste și globaliste, este nevoie de o reprezentare autentică a dreptei conservatoare. A lansat ideea transformării unui partid existent sau a înființării unuia nou, capabil să exprime coerent valorile dreptei.
Antonescu a întrebat dacă este oportun ca această reprezentare să mai fie lăsată în seama formațiunii AUR. A descris USR și PNL ca fiind partide care folosesc în mod fraudulos eticheta de dreapta, deși, în opinia sa, sunt aliniate cu discursul globalist.
Trei direcții de acțiune propuse pentru cei care vor să se implice
În încheierea mesajului, Crin Antonescu a subliniat trei priorități:
-
Necesitatea unei decizii privind viitorul politic al dreptei conservatoare.
-
Încurajarea tuturor formelor legale de exprimare în afara canalelor media tradiționale.
-
Rezistența în fața valului populist și intimidant care vine odată cu victoria electorală.
El făcut apel direct la cei implicați deja în politică să acționeze imediat. Iar celor neimplicați le-a sugerat să ia în calcul o implicare activă.
„În acest sens, există trei priorități:
1. să decidem dacă, în fața ofensivei neomarxiste și globaliste, abandonăm – cum s-a făcut de ani buni – reprezentarea dreptei conservatoare în seama AUR. Cu alte cuvinte, să decidem dacă este cazul ca, măcar acum, prin transformarea unui partid existent sau prin apariția unuia nou, să avem o exprimare democratică solidă, coerentă doctrinar și comportamental a dreptei autentice (și nu a etichetei asumate fraudulos de globaliștii neomarxiști din USR și PNL)
2. să încurajăm și să practicăm toate formele legale de exprimare, în interiorul și mai ales în afara mass-mediei mainstream
3. să nu ne lăsăm intimidați de valul populist și agresiv care, pentru o vreme, însoțește câștigătorii alegerilor și propaganda lor.
În ceea ce privește punctele 2 și 3, le spun tuturor celor care au avut și au încredere în mine că voi vorbi, oriunde și oricând va fi posibil. În ceea ce privește punctul 1, cred că oamenii deja implicați în scena politică trebuie să-și ia deciziile ACUM. Iar cei care nu au făcut politică până acum ar face bine să se întrebe dacă nu este cazul să o facă. Eu cred că este”, a transmis Antonescu în postarea sa de pe Facebook.