Crin Antonescu: „Finala horror” a alegerilor prezidențiale – România la o cotitură fără lideri autentici

Fostul președinte al Senatului și lider politic Crin Antonescu a transmis un mesaj ferm și profund critic înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale din România. Într-o postare publică pe Facebook, el descrie scrutinul drept o „finală horror” ce reflectă criza gravă a clasei politice și lipsa unor alternative reale pentru electorat.

Antonescu a mărturisit că va merge la vot

Antonescu a mărturisit că va merge la vot, însă alegerea îi este „greu de făcut”. În mod explicit, el refuză să-și legitimeze cu votul său actuala „coterie securisto-propagandistică” care domină scena politică de două decenii.

„Finala “horror” se apropie.
Voi merge la vot, dar mi-e greu să aleg. Probabil că voi vota, dar nu voi alege. Coteria securisto-propagandistică a ultimilor 20 de ani își poate asigura victoria, încă o dată, fără ștampila mea. Nu o va avea niciodată. Pentru ei nu contează, desigur, pentru mine – da, contează enorm”,  a scris Antonescu pe Facebook.

România, între un „restart” necesar și un viitor incert

Crin Antonescu avertizează că, indiferent de rezultat, România se află la începutul unui „restart” profund. El anticipează că vom avea „un fals președinte”, „protejatul” unor interese obscure sau o „non-entitate” manevrată din umbră. În opinia sa, scena politică este dominată de figuri lipsite de autenticitate și de lideri reali.

„Nu mai avem partide. PSD nu și-a putut duce, din două încercări, candidatul în turul 2, iar acum nu are opțiune oficială. PNL – blocat într-o schimbare de sex care durează de vreo zece ani – susține, desigur, “necondiționat” băiatul bun, dar… sub camuflaj, ca să nu-l compromită. USR – un pâlc de scandalagii profitori, aroganți, răsfățați și profund incapabili de guvernare și administrație – s-au dat în spectacol în plină campanie prezidențială. Și, dincolo de faptul că sunt, pentru moment, politrucii-șefi ai “operațiunii Nicușor”, nu pot, chiar împinși la putere, să devină un partid real.
După ce probabilii câștigători își vor împărți servicii, parchete și televiziuni, România de dincolo de ecranele propagandei va trebui să o ia de la capăt. Va trebui să-și redefinească și să-și apere identitatea, libertatea, viitorul. Partide noi (cu sau fără nume vechi), lideri noi, “născuți, nu făcuți”, valori, idei, doctrine”, a adăugat fostul candidat.

Criza partidelor tradiționale

Fostul președinte al Senatului descrie partidele politice tradiționale drept în derivă: PSD nu și-a putut duce candidatul în turul doi și acum nu are o opțiune oficială clară; PNL rămâne blocat într-un proces de schimbare identitară care trenează de ani de zile; iar USR, „un pâlc de scandalagii profitori și aroganți”, nu poate să devină un partid real, chiar dacă momentan controlează „operațiunea Nicușor”.

CRIN Antonescu
SURSA FOTO: Dreamstime

Această situație reflectă, în opinia lui Antonescu, o lipsă acută de seriozitate și competență politică, care a adâncit distanța dintre cetățeni și clasa politică.

Oportunitatea unei reinventări politice autentice

Mesajul său nu este însă doar unul de pesimism. Antonescu speră ca această criză să devină o oportunitate pentru România de a-și „redefini identitatea, libertatea și viitorul”. El vorbește despre necesitatea apariției unor partide noi, a unor lideri autentici „născuți, nu făcuți”, și a unei politici bazate pe valori reale, idei și doctrine serioase.

„De luni încolo, indiferent de rezultat, totul în România va fi la restart. Nu vom avea decât un fals președinte („protejatul” lui Georgescu sau non-entitatea N. Dan, o ficțiune manevrată abil, ca la alba-neagra). Nu mai avem lideri. Cu N. Dan va continua festivalul jenant al transgenderilor politici, cu sforile la vedere. Cu Simion, rapsozi “populari” autorizați vor îngâna același cântec rânced al anilor 1980”, a mai spus acesta.

În încheiere, Crin Antonescu lansează un apel către toți românii, subliniind că duminică, 18 mai, toți vor pierde dacă vor continua să plătească tributul unui deceniu de politică simulată. Totuși, el îndeamnă la depășirea dezbinărilor și la o reinventare a unității naționale, punctând clar: „Orice ar fi, așadar, România – înainte!”