"Am făcut toate eforturile posibile pentru a mări rata de absorbţie. Când am devenit comisar european, România avea 60% rata de absorbţie. România nu a mai pierdut niciun euro pe perioada 2015 – 2016 din alocaţiile pe care le-a avut", a spus Corina Creţu, la Comisiile parlamentare reunite de afaceri europene.

"Vreau să vă informez că până la 31 martie mai primim facturi pentru perioada 2007 – 2013, după care Comisia are la dispoziţie cinci luni să le analizeze. Într-adevăr, estimările noastre sunt că rata de absorbţie va depăşi 90%. Pierderile le estimăm undeva la 2 miliarde care provin în principal din perioada 2007 – 2011, când programul financiar a început cu întârzieri. Am făcut toate eforturile de a faza proiectele care nu au putut fi terminate", a adăugat comisarul european. 

Anterior, preşedintele Comisiei de afaceri europene, Victor Ponta, afirmase că alături de foştii miniştri Marius Nica şi Eugen Teodorovici, Corina Creţu a fost printre cei care au făcut posibil ca România să aibă rezultate peste aşteptări în domeniul absorbţiei fondurilor europene. 

"Dacă cifrele sunt corecte, cred că în final România va absorbi 90% din fondurile alocate în perioada 2007 – 2013, ceea este mult peste aşteptările mele cel puţin, cred că ale tuturor. Ştiu că atunci când dl Teodorovici şi domnul Nica mi-au spus că vom absorbi 80%, le-am spus să nu spună cifra asta că o să ne facem de râs. Uite că se termină cu 90%", a arătat Victor Ponta. 

AGERPRES