Cea mai fulminantă evoluție a avut-o producția de carne de oaie și capră – în ianuarie 2011 au fost sacrificate 100.000 de astfel de animale (cu 33% mai mult decât anul trecut), iar cantitatea de carne obținută a totalizat 1.328 de tone (cu 31% în plus față de luna similară din 2010).

În aceeași perioadă au fost sacrificați, la nivel național, 314.000 porci (cu 10% mai mult decât în ianuarie 2010), greutatea lor (25.500 de tone) fiind cu 11% mai mare. În unitățile industriale de profil s-au procesat circa două treimi din această cantitate (201.000 animale, în greutate de 16.200 de tone), în creștere cu 30%, respectiv 37% față de prima lună a anului precedent.

Ceva mai puțin spectaculoase sunt rezultatele în ceea ce privește carnea de pasăre: în ianuarie 2011 s-au sacrificat 14,6 milioane de păsări, în greutate de 23.500 de tone, cu 8%, respectiv 5% mai mult decât în aceeași perioadă a lui 2010.

Creșterea vine cu precădere din gospodării, căci firmele din domeniu, deși procesează circa 90% din cantitatea totală, au raportat o creștere de doar 1,6% în ceea ce privește numărul de păsări sacrificate și o scădere de 1,4% la cantitatea de carne obținută față de ianuarie anul trecut.

O evoluție oarecum inversă s-a înregistrat în cazul cărnii de bovine: în prima lună a lui 2011 s-au sacrificat 53.000 de animale, din care s-au obținut 8.900 de tone de carne, cu 2%, respectiv 3% mai puțin decât în perioada similară a anului precedent. În cazul unităților specializate care dețin circa 14% din această piață), trendul a fost pozitiv: plus 14% la numărul de scarificări, plus 21% la cantitatea obținută.