Veşti bune din partea Guvernului României pentru oamenii de rând, dar şi pentru afacerişti!

Taxe noi în România în 2022?!

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a vorbit, la o întâlnire cu oamenii de afaceri din România, despre planurile Executivului privind bugetul pentru 2022 şi, în special, despre taxe.

În dialogul avut cu mediul de afaceri, Câciu a dat asigurări că în noul buget nu vor fi introduse noi taxe. În plus, orice modificare a regimului fiscal va fi realizată în mod predictibil şi doar în urma unui dialog cu mediul de afaceri, a mai transmis şeful de la Ministerul Finanţelor.

“Vom construi bugetul pentru 2022 fără noi taxe. Orice modificare a regimului fiscal va fi făcută în mod predictibil, doar în urma unui dialog cu dumneavoastră, reprezentanţii mediului de afaceri”, a declarat, joi, Adrian Câciu, potrivit Agerpres.

“Tot ceea ce se fabrică în România se face cu angajaţi români”

Ministrul a mai promis că vor fi stimulate firmele care produc în ţara noastră, indiferent de ţara de unde provin: “Un produs fabricat în România înseamnă locuri de muncă pentru români”.

“Acum, România are nevoie de solidaritate pentru a-i proteja pe românii cu venituri mici de creşterea preţurilor, în special a celor de la energie.

Vom face asta stimulând economia şi firmele care produc în România, indiferent de naţionalitatea acţionariatului lor, fiindcă tot ceea ce se fabrică în România se face cu angajaţi români.

Un produs fabricat în România înseamnă locuri de muncă pentru români. Susţinând producătorii din România, oferim garanţii mai mari pentru sute de mii de angajaţi că vor avea locuri de muncă stabile şi sigure”, a mai precizat Adrian Câciu.

“Scopul declarat al bugetului pe 2022 este să sprijine toate companiile care fabrică produse cu valoare adăugată ridicată, să sprijine companiile care fac exporturi şi să implementeze programe destinate creşterii gradului de digitalizare a economiei”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.

Primele discuţii cu mediul de afaceri de la preluarea mandatului

Ministrul Adrian Câciu s-a întâlnit cu reprezentanţii Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) şi Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). A fost prima întâlnire de acest fel de la preluarea portofoliului de către Adrian Câciu.

Ministrul PSD al Finanţelor a vorbit cu reprezentanţii oamenilor de afaceri despre necesitatea înfiinţării unui Consiliu Consultativ la nivelul Ministerului Finanţelor. Alte subiecte de pe agenda discuţiilor au fost schemele de ajutor pentru IMM-uri şi programele destinate creşterii gradului de digitalizare a economiei.

Ministrul Adrian Câciu a mai prezentat şi soluţiile şi schemele de ajutor pentru IMM şi companiile mari din cadrul noului program de guvernare.