Deputatul PNL, Cristina Trăilă, una din apropiatele premierului Ludovic Orban, a făcut joi seară clarificări extrem de importante cu privire reclaculările care vor fi făcute în noua lege a pensiilor, pe care liberalii vor să o adopte, în locul celei în vigoare.

”Există o lege în vigoare. Așa cum a spus Premierul, o vom respecta, mă refer la majorarea punctului de pensii. Dar există și pensiile speciale, reglementate printr-o adevărată paletă de acte normative, care trebuie coroborate”, a spus Trăilă, într-o emisiune televizată.

Diferențe mari între pensii

”Trebuie să existe un singur act normativ care să reglementeze pensiile. În plus, există inechități care trebuie reparate”, a declarat deputata liberală, la Digi 24 Tv.

”Există pensionari care primesc foarte mulți bani, dar și unii, nu puțini la număr, care beneficiază de sume foarte mari, ca urmare a pensiilor speciale”, a adăugat ea.

În privința nenumăratelor acuze venite dinspre PSD, ai cărui reprezentanți susțin că Guvernul liberal va tăia pensiile, Cristina Trăilă a declarat:

”Pensionarii nici măcar nu mai trebuie atinși, din acest punct de vedere. Am spus-o foarte clar, de nenumărate ori, că nu vom tăia pensiile. Discuția cu nevoia unei noi legi a pensiilor, pe care PNL o va înainta, a readus în prim plan acuzele privind tăierile de pensii. Nici nu se pune problema.”, a dat asigurări reprezentanta PNL.

O analiză serioasă

De altfel, atât Premierul Ludovic Orban, cât și Președintele Klaus Iohannis au arătat că guvernarea PNL nu ia în calcul tăierea pensiilor.

”Este o lege utilă în condițiile în care foarte mulți pensionari și conducători de instituții publice semnalează inegalități și inechități în actuala lege a pensiilor (…) asta nu este o chestiune care să se poată rezolva nici într-o lună, nici în două. Sunt convins că Guvernul Orban va face o analiză serioasă, atentă a chestiunilor și în măsura în care va fi nevoie de o nouă lege se va discuta la momentul potrivit” a declarat joi președintele Klaus Iohannis, cu privire la noua lege a pensiilor.

Cât va crește punctul de pensie?

„Din nou mă întorc la programul de guvernare şi acolo scrie foarte clar că plata drepturilor salariale legale în vigoare, precum şi a drepturilor de pensie este garantată conform dispoziţiilor legale în vigoare. Deci, da, răspunsul este categoric, aplicăm Legea pensiilor în formula actuală, care prevede majorarea punctului de pensie cu 40% din septembrie. Întotdeauna am susţinut creşterea puterii de cumpărare, a veniturilor pentru toţi românii, fie că sunt în sistemul public, în sistemul de economie privată sau la pensie. Asta e o promisiune pe care am hotărât să o respectăm”, a afirmat Dancă la România TV.