Premierul Ludovic Orban a declarat că, potrivit anumitor prevederi în România, ar trebui să existe un singur salariu minim. În plus, acesta a precizat că salariul minim în domeniul construcţiilor nu va fi modificat.

„Din punctul nostru de vedere, nu există, în conformitate cu prevederile constituţionale, decât un singur salariu minim pe economie, nu mai multe. Acum nu umblăm nici la salariul minim din construcţii, nu umblăm nici la aşa-zisul salariul minim pentru cei cu studii superioare. Din perspectiva noastră, încetul cu încetul, prin creşterea salariului minim, se va ajunge la cifrele respective. Salariul în construcţii rămâne la nivelul actual”, a afirmat Orban, întrebat dacă salariul minim în construcţii va fi modificat.

Salariul minim, majorat cu 7,2%

Ludovic Orban a precizat că salariu minim se va majora cu 7,2% și că asta a fost discutat deja în Consiliul Tripartit.

Reamintim că nivelul salariului de bază minim brut a fost stabilit în urma dezbaterilor cu partenerii sociali, fiind organizate două ședințe ale Consiliului Național Tripartit, în 26.11.2019 și în 03.12.2019, și dezbătut în Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.