Adunarea Creditorilor, întrunită în şedinţă la data de 15 octombrie 2013, a aprobat planul de reorganizare al Ibiza Sol SRL. „Planul de reorganizare propus de către administratorul judiciar Euro Insol a fost votat de toate cele cinci clase de creditori şi prevede valorificarea întregului activ  Ibiza Sol către un investitor şi/sau valorificarea activului pe unităţi locative în sistem retail la preţul de 33.354.701 euro + TVA. Planul permite şi darea în plată a întregului activ Ibiza Sol către creditorii garantaţi Alpha Bank Romania SA şi respectiv RI Eastern European Finance prin mandatar Raiffeisen Bank şi/sau către orice altă persoană fizică şi/sau juridică care se subrogă în drepturile şi obligaţiile creditorului garantat”,  a declarat Remus Borza, practician coodonator al Euro Insol.

Ibiza Sol a intrat în insolvenţă cu datorii de 204 mil. lei (45,3 mil. euro) din care 160 mil. lei (35,5 mil. euro) către Alpha Bank România şi Raiffeisen Bank, în părţi aproape egale.

Proiectul rezidenţial, construit în anul 2006 de un grup de investitori din Spania, dispune de 304 locuinţe dispuse în 14 clădiri din care au fost vândute doar 69 de apartamente. Preţul de vânzare al locuinţelor din Ibiza Sol era de 1.800 de euro/mp.

Administratorul judiciar care se ocupă de lichidarea proiectului, compania Euro Insol, mai are în administrare circa 2.300 de apartamente în ansamblurile Asmita Gardens, Citadella Titan, Silver Mountain, Green City şi Verdi Park, toate aflate în insolvenţă.

Citiţi şi Lista celor mai mari EŞECURI IMOBILIARE din România