Banca Transilvania (BT) a obtinut un credit subordonat de 60 de milioane de euro de la institutiile financiare DEG (Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft mbH), European Fund for Southeast Europe (EFSE), International Finance Corporation (IFC) din cadrul World Bank Group, Netherlands Development Finance Company (FMO) si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), pentru a finanta implementarea unor proiecte de dezvoltare, informeaza un comunicat al bancii. 

„Multumim partenerilor nostri – EBRD, IFC, DEG, FMO si EFSE – pentru dovada de solidaritate in ceea ce priveste dezvoltarea strategica a Bancii Transilvania.”, a declarat Robert C. Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania. 

Finantarea totala va fi acordata Bancii Transilvania in cinci parti egale si paralele, in valoare de 12 milioane € fiecare. Recent, Banca Transilvania si-a majorat capitalul cu 35 de milioane de euro, in principal prin contributia actionarilor locali si a BERD ( care detine o participatie de 15% in cadrul BT). 

Banca Transilvania isi desfasoara activitatea de 12 ani si detine o echipa de 4200 de angajati. Banca activeaza in sectorul retail, IMM si corporate, aflandu-se pe pozitia a cincea in topul bancilor din Romania.

 

Sursa: Capital 16 Noiembrie 2006