Pandemia de coronavirus este departe de a se termina. O nouă tulpină a fost descoperită

Oamenii de știință din Brazilia au descoperit o nouă mutație a coronavirusului în apropiere de Sao Paulo. Institutul brazilian de cercetări biomedicale Butantan a precizat, pe Twitter, că oamenii de știință fac în continuare cercetări suplimentare asupra mutației.

Noua tulpină a fost descoperită la o femeie de 34 de ani care prezenta simptome minore. Aceasta a precizat că nu a călătorit recent pe teritoriul Braziliei sau în afara lui, arată site-ul de ştiri G1, citându-l pe Paulo Menezes, directorul centrului de urgenţă pentru coronavirus din Sao Paulo.

Brazilia, cea mai afectată țară

Amintim că Brazilia este una dintre cele mai afectate țări, fiind depășită doar de Statele Unite ale Americii. Din păcate, numărul record al deceselor este depășit în mod constant. Brazilia a depășit recordul sumbru de 3 mii de decese, săptămâna trecută.

Numărul total al persoanelor decedate în urma infectării cu noul coronavirus în Brazilia se ridică în prezent la 321.515, în timp ce peste peste 12,7 milioane de cazuri de contaminare au fost confirmate oficial.

Sistemul sanitar este afectat

În ceea ce privește sistemul medical, acesta este aproape de colaps. Din păcate, în unele zone a colapsat deja. Stocurile de medicamente, inclusiv intubaţia pentru pacienţii cu COVID-19, sunt aproape epuizate, notează DPA.

Jair Bolsonaro, preşedintele populist de dreapta al Braziliei, a minimizat ameninţarea reprezentată de virus şi şi-a exprimat îndoiala cu privire la eficacitatea vaccinurilor.

Recent, şeful statului şi-a schimbat uşor tonul. În faţa înmulţirii criticilor cu privire la modul în care guvernul său a gestionat criza în timpul pandemiei, Bolsonaro şi-a remaniat cabinetul, înlocuind şase miniştri. Şefii armatei, forţelor aeriene şi marinei şi-au eliberat de asemenea posturile.

Sursă foto: Dreamstime