S-a descoperit o nouă mutație a coronavirusului! Tulpina este nedetectabilă

O nouă variantă de COVID-19 se răspândeşte în regiunea Bretagne, unde mai mulţi pacienţi prezintă simptome ale bolii, însă rezultatul testelor COVID-19 au fost negative, relatează Bloomberg.

Potrivit unor prime analize, această mutaţie a noului coronavirus nu ar fi mai contagioasă şi nu ar cauza o boală mai gravă decât alte variante ale virusului, anunţa luni Ministerul francez al Sănătăţii.

Teste în curs, în vederea stabilirii reacţiei acestei noi variante a noului coronavirus faţă de vaccinuri şi anticorpi, a anunţat ministerul.

Îngrijorări cu privire la noile variante ale virusului

Câţiva pacienţi COVID-19 – a căror infectare a fost confirmată în urma unor analize sangvine şi în urma axaminării unor probe prelevate din căile respiratorii – au fost testaţi negativ prin teste de referinţă PCR.

Autorităţile din domeniul sănătăţii şi-au sporit supravegherea, în urma unor îngrijorări cu privire la variante ale noului coronavirus rezistente la vaccinuri împotriva covid-19, care se răspândesc rapid sau care provoacă simptime grave.

Această mutaţie bretonă a fost confirmată în urma secvenţierii probelor prelevate unui număr de opt pacienţi dintr-un cluster de 79 de pacienţi de la Spitalul Lannion, în nord-vestul regiunii Bretagne.

Sursă foto: Dreamstime