"Susţinerea pătrunderii companiilor româneşti pe pieţe noi şi mai riscante, precum Africa, America de Sud, Orientul Mijlociu sau spaţiul ex-sovietic, este unul dintre obiectivele strategice ale EximBank pentru perioada 2012 – 2016, banca oferind soluţii complexe şi integrate pentru exportatori şi firmele care urmăresc internaţionalizarea", a spus Costea.

El consideră că în actualul context european şi internaţional, în actualele condiţii globale de recesiune economică, este timpul ca exportatorii români să se îndrepte cu mai mult curaj către economiile emergente şi către cele în curs de dezvoltare.

"Chiar dacă aceasta presupune asumarea unor riscuri mai mari comparativ cu spaţiul european. Şi spun acest lucru pentru că politica EximBank de acoperire a riscurilor asociate acestor tranzacţii internaţionale aduce un plus de valoare şi de credibilitate în susţinerea oficială a proiectelor companiilor româneşti", a mai spus oficialul Eximbank.

Preşedintele băncii a punctat faptul că banca poate oferi exportatorilor români un set de produse cu care aceştia îşi pot diminua semnificativ potenţialele riscuri.

"EximBank asigură riscurile de neplată asociate contractelor de export pentru pieţele non-UE sau în state nemembre OECD, precum şi riscurile asociate investiţiilor româneşti în străinătate. Putem fi un partener valoros pentru exportatorii care caută pieţe în afara spaţiului european, iar faptul că am acordat garanţii de internaţionalizare în valoare de peste 500 de milioane de euro pentru Brazilia şi Rusia vine ca o confirmare a acestui lucru", a mai afirmat Costea.

Oficialul EximBank a reafirmat disponibilitatea de colaborare a instituţiei pe care o conduce cu ambasadorii şi cu consilierii economici din misiunile diplomatice ale României pentru identificarea de noi posibilităţi de colaborare astfel încât, împreună, cele două părţi să poată oferi soluţii complete pentru dinamizarea relaţiilor internaţionale de cooperare economică.
Sursa: Agerpres