Cosmote, al treilea mare operator de telefonie mobilă de pe piaţa locală, a finalizat preluarea integrală a acţiunilor Telemobil, operatorul reţelei de telefonie mobilă Zapp, după ce a primit avizul autorităţilor, se arată într-un comunicat al companiei.

„Achiziţia Zapp oferă Cosmote România oportunitatea să îşi extindă portofoliul cu servicii de date şi broadband mobil”, a declarat directorul general al Cosmote România, Stefanos Theocharopoulos.

Consiliul Concurenţei a autorizat, săptămâna trecută,  operaţiunea de preluare a operatorului de telecomunicaţii mobile Telemobil de către Cosmote Mobile Telecommunications (Grecia), prin dobândirea controlului unic asupra companiei.

„În continuare vor fi depuse toate eforturile astfel încât să ne asigurăm că în urma procesului de integrare care va urma, operatorul va fi şi mai puternic, în beneficiul consumatorilor, al economiei ţării, intensificând competiţia de pe piaţă”, a adăugat Michael Tsamaz, CEO grupului Cosmote.

La finele lunii iunie, Cosmote a semnat un acord pentru achiziţia Telemobil, care deţine o licenţă 3G şi una în banda de frecvenţe de 450 MHz, tranzacţia presupunând plata a 61 de milioane de euro pentru acţiuni şi preluarea de către compania elenă a unor datorii şi alte obligaţii financiare în valoare de 146 de milioane euro.
Cosmote România avea în luna iunie peste 6,3 milioane de utilizatori şi o cotă de piaţă de 23% .

SURSA: Cosmote

Te-ar putea interesa și: