Potrivit informațiilor, acesta a călătorit recent în Italia și este primul caz din America Latină, relatează AFP, citată de agerpres.

„Avem un caz confirmat”, a anunţat într-o conferinţă de presă Luiz Henrique Mandetta în legătură cu un bărbat în vârstă de 61 de ani, care a devenit astfel primul caz de contaminare cu coronavirus din America Latină, până acum ferită de epidemia apărută în China.

Autorităţile sanitare din Brazilia au intervenit și au informat marţi dimineaţă că au detectat ceea ce ar putea fi primul caz de coronavirus din ţară, însă lucrurile nu sunt încă sigure. Autoritățile au precizat că urmează să fie efectuată o nouă analiză pentru a se obţine confirmarea definitivă.

Bărbatul a călătorit în Europa

Se pare că bărbatul a călătorit în Italia, mai exact în Lombardia, epicentrul virusului în Europa, în perioada 9 şi 21 februarie în interes de serviciu, a precizat ministerul într-un comunicat.

Acesta a prezentat simptome compatibile cu virusul, inclusiv febră şi durere în gât, potrivit comunicatului, adăugând că măsuri de precauţie standard au fost luate şi în prezent bărbatul este într-o stare bună.