„Această pandemie o să dureze cel puţin doi ani, dacă nu mai mult. Dacă luăm măsurile de distanţare socială, vom putea traversa această perioadă, numărul cazurilor va scădea, iar în toamnă va creşte din nou. Să nu ne facem speranţe că vom avea vaccin în toamnă. Până se fac studiile durează luni buni, apoi există şi problema producerii la o scară necesară. După 2-3 ani ne imunizăm”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3.

Starea de sănătate a lui Ludovic Orban

Ludovic Orban și Victor Costache au ieșit negativ la testul privind infectarea cu coronavirus. Toți miniștrii din Executivul liberal s-au izolat și au făcut testul după ce Vergil Chițac a fost depistat pozitiv.

Premierul Ludovic Orban a fost testat în cursul zilei pentru noul coronavirus (COVID-19), iar rezultatul este NEGATIV. De asemenea, miniștrii care au fost testați la Parlament, au rezultate negative, se spune în counicatul remis presei de către Guvern.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii a fost prima persoană care a ieșit și a spus că testul a ieșit negativ și că poate merge la muncă.

Totuși, dacă priul rezultat este negativ asta nu înseamnă că persoanele trebuie să iasă din carantină. Acestea trebuie să stea 14 zile și să mai repede încă o dată testul.