În timpul unui eveniment de prezentare a strategiei de vaccinare, ministrul Temido a declarat că ţara va cumpăra 22 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID pentru suma de 200 de milioane de euro (243,14 milioane de dolari), conform agerpres.ro

Directorul Agenţiei naţionale a medicamentului Infarmed, Rui Santos Ivo, a declarat că Portugalia a semnat acorduri pentru a cumpăra vaccinurile cu potenţialii producători CureVac, Pfizer-BioNTech, Moderna, Johnson&Johnson, Sanofi şi GSK.

SUA a anunțat o amplă campanie de vaccinare

Guvernul Statelor Unite are un plan ambiţios de vaccinare a populaţiei de risc, a bătrânilor şi a personalului din sistemul medical. Până la finele lunii februarie, se doreşte ca 100 milioane de americani să fie imunizaţi împotriva noului coronavirus.

Administraţia de la Washington intenţionează să folosească două vaccinuri împotriva noului coronavirus pentru a imuniza 100 de milioane de persoane în Statele Unite până la sfârşitul lunii februarie 2021, reprezentând circa 40% din totalul adulţilor din această ţară, a anunţat miercuri un oficial cu rang înalt din cadrul operaţiunii „Warp Speed”, citat de AFP.

Încă din luna decembrie, 40 de milioane de doze cu vaccinuri Pfizer/BioNTech şi Moderna vor permite vaccinarea unui număr de 20 de milioane de persoane în Statele Unite, întrucât fiecare dintre aceste vaccinuri trebuie inoculat în două doze administrate la un interval de trei săptămâni, respectiv patru săptămâni, a declarat Moncef Slaoui, un oficial de rang înalt din conducerea operaţiunii „Warp Speed” demarată de Guvernul american, într-o conferinţă de presă.

„La sfârşitul lunii februarie, vom fi vaccinat potenţial 100 de milioane de persoane, care înseamnă mai mult sau mai puţin populaţia de risc, persoanele vârstnice şi profesioniştii din domeniul sănătăţii”, a precizat oficialul american.

Aceste doze vor fi „de departe” suficiente pentru vaccinarea celor 3 milioane de rezidenţi din azilurile pentru bătrâni, a adăugat Moncef Slaoui, fost director executiv în cadrul companiei farmaceutice GlaxoSmithKline, recrutat de administraţia americană în primăvara acestui an.

Dozele rămase vor fi suficiente pentru vaccinarea majorităţii profesioniştilor din sectorul medical, dacă autorităţile americane vor decide să acorde acestei categorii un statut prioritar în privinţa vaccinării, aşa cum a recomandat marţi un comitet consultativ de experţi din domeniul sanitar.