Într-un mesaj postat marţi pe pagina sa de Facebook, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că o rudă a unui pacient diagnosticat cu coronavirus lucrează la Primăria Capitalei. Este vorba despre o femeie, rudă cu bărbatul de 60 de ani, ofiţer în rezervă al MAI, diagnosticat pozitiv cu Covid-19.

Gabriela Firea spune că s-a luat măsura izolării la domiciliu a tuturor colegilor femeii, astfel că ei nu au mai venit la muncă, la sediul Primăriei.

“Vreau să vă spun că inclusiv noi, la Primăria Capitalei, avem o colegă care este nora bolnavului care a fost declarat aseară în această situație, ca fiind un pacient COVID-19. În acest moment, este internată la Spitalul Victor Babeș, împreună cu soțul său și fiul său. S-au realizat toate analizele, toate testele și așteptăm rezultatele.

Am luat toate măsurile care se impun. Toți colegii săi au intrat astăzi în izolare la domiciliu. Nu au mai venit la serviciu”, a precizat edilul şef al Capitalei.

Poliţia a deschis dosar penal în cazul pacientului de la Spitalul “Dimitrie Gerota” din Capitală

Bărbatul a fost internat în Spitalul de Urgenţă al MAI “Prof. Dr. Dimitrie Gerota” în 5 martie, cu simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. La câteva zile după internare, pacientul, a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite, astăzi, efectuarea testului pentru Covid-19, arată Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul spune că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim. Pentru că el a stat câteva zile în spital, înainte de a fi diagnosticat, în unitatea sanitară au fost luate mai multe măsuri. Astfel, a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților direcți, în special din rândul personalului spitalului. A fost dispusă restricționarea accesului în spital, dar și ieșirea persoanelor aflate în unitatea medicală, urmând ca, în funcție de ancheta epidemiologică, să înceapă testele pentru verificarea tuturor persoanelor care au luat contact cu bărbatul de 60 de ani.

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu a anunţat, marţi, că Poliţia a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comunicare sau răspândire prin orice mijloace de date şi informaţii false în cazul bărbatului de la Spitalul “Dimitrie Gerota” din Capitală, depistat pozitiv cu noul coronavirus.

“La nivelul Poliţiei Române s-au iniţiat cercetări, s-a înregistrat un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comunicare sau răspândire prin orice mijloace de date şi informaţii false, prevăzută şi pedepsită de art. 404 din Codul Penal”, a spus Despescu, într-o declaraţie susţinută la sediul Ministerului Afacerilor Interne, potrivit Agerpres.