China a anunţat joi 29 de noi decese cauzate de noul coronavirus, fiind cel mai scăzut număr înregistrat zilnic în aproape o lună, în timp ce cazurile de noi contaminări au crescut uşor.

Numărul total de decese în China continentală (cu excepţia Hong Kongului şi Macao) a crescut la 2.744 de la declanşarea epidemiei în ţară, în decembrie, potrivit Comisiei naţionale pentru sănătate.

Între timp, autorităţile sanitare chineze încearcă să afle de ce unii coronavirus vindecaţi au fost testaţi pozitiv, deşi ei par a fi vindecaţi, şi nici dacă ei mai pot transmite virusul. Conform unei evaluări preliminare, experţii chinezi presupun că aceşti pacienţi încă nu s-au recuperat în urma infecţiilor pulmonare.

Ultimele criterii elaborate de Comisia Naţională de Sănătate chineză stabilesc că un pacient poate fi considerat recuperat dacă două probe consecutive de exudat faringian sau nazal dau un rezultat negativ şi tomografia computerizată nu indică leziuni pulmonare, şi de asemenea pacientul nu prezintă simptome evidente ale bolii, cum ar fi febra, scrie Agerpres.

Pacienţilor externaţi li se recomandă să-şi supravegheze starea de sănătate şi să-şi limiteze activităţile exterioare timp de două săptămâni după ieşirea din spital, ei fiind de asemenea monitorizaţi în săptămânile următoare prin noi teste de coronavirus.

Conform ultimelor date comunicate de autorităţile din China, numărul infecţiilor cu noul coronavirus în această ţară a ajuns la 78.064 de persoane, din care 2.715 au decedat.