România Hypermarché, operatorul Cora, va deschide un hipermarket cu o suprafaţă de peste 12.000 de metri pătraţi în Adora Mall din Craiova, după ce a semnat un contract de închiriere cu dezvoltatorul centrului comercial, Sonae Sierra.

Potrivit unor declaraţii anterioare, Adora Mall va fi deschis în anul 2012.

„Ne dorim să dezvoltăm noi proiecte în locuri-cheie din România, iar Adora Mall ne oferă exact acest lucru. Suntem siguri că această colaborare va aduce un succes important pentru ambele noastre companii, dar în primul rând va fi un succes pentru consumatorii din Craiova”, a declarat, joi, într-un comunicat, director general Cora, Phillipe Lejeune.

Hipermarketul va servi 420.000 de locuitori din zonă.

Contractul de închiriere al spaţiului a fost încheiat cu ajutorul CB Richard Ellis Eurisko.

Adora Mall va avea o suprafaţă totală închirabilă de 59.000 metri pătraţi, 190 de magazine şi 1.800 de locuri de parcare. Centrul comercial are în prezent peste 60% din suprafaţă închiriată sau pre-închiriată, potrivit dezvoltatorului.

România Hypermarché, parte a grupului belgian Louis Delhaize, deţine trei hipermarketuri în România, dintre care două magazine sunt situate în Bucureşti, iar o unitate în Cluj Napoca.

Cora va deschide pe 25 februarie un hipermarket, cu 23.000 metri pătraţi suprafaţă construită, în centrul comercial Sun Plaza din Bucureşti.

Sonae Sierra deţine 52 de centre comerciale în Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, România şi Brazilia, cu o suprafaţă totală de închiriat de peste 2 milioane de metri pătraţi.

SURSA: Mediafax