„În urma verificării unei informaţii ce a apărut în mediul online, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Poliţiei Timiş au aplicat unui bărbat de 36 de ani o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei, întrucât acesta a oferit spre vânzare 220 de cutii cu mănuşi de unică folosinţă, nefiind autorizat să desfăşoare activitatea de comercializare. Totodată, s-a dispus confiscarea celor 22.000 de bucăţi mănuşi de unică folosinţă pentru uz medical”, a anunţat Poliţia Timiş, potrivit tm.politiaromana.ro

Avertizarea Poliției Române

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) şi Poliţia Română semnalează apariţia unor e-mail-uri potenţial maliţioase, pe care utilizatorii le primesc de la adrese neoficiale şi în care aceştia ar fi notificaţi despre faptul că au devenit subiectul unei anchete.

Conform unui comunicat al CERT-RO, textul mesajului specifică faptul că destinatarul ar trebui să se prezinte la un sediu al Poliţiei din Bucureşti, la o anumită dată şi oră, eventual împreună cu avocatul. Nu se oferă un motiv anume.

„Din moment ce informaţiile nu sunt clare în textul furnizat, un utilizator ar putea acţiona impulsiv (din teamă sau curiozitate) şi ar putea accesa fişierul ataşat acestui mesaj, pentru a afla mai multe date concrete despre pretextul invitaţiei. Ataşamentul este de tip .pdf şi odată accesat ar putea infecta dispozitivul victimei cu malware. Mai mult, textul respectiv pare unul tradus cu instrumente disponibile online de traducere automată, este unul pe alocuri incorect gramatical şi neadaptat limbii române. În plus, semnătura din e-mail nu corespunde deloc expeditorului în numele căruia este trimisă această ‘invitaţie’”, menţionează specialiştii CERT-RO.