Grupul de comunicare strategică este catogoric în ceea ce privește testarea elevilor. Potrivit acestuia, acțiunea nu a fost suspendată și nu a fost luată în discuție această posibilitate. Anunțul a fost făcut, duminică, într-un comunicat de presă.

”Având în vedere că cea mai recentă tranșă din lotul de teste achiziționate a fost distribuită către unitățile de învățământ în cursul acestei zile și în această noapte,din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marți și vineri în loc de zilele de luni și joi”, se transmite în comunicat.

Când se va face testarea elevilor

Zilele de testare vor fi schimbate, în viitor, în funcție de disponibilitatea testelor.

”Conducerea Ministerului Educației este în permanentă legătură cu cea a Departamentului pentru Situații de Urgență pentru a găsi soluții rapide și eficiente în vederea asigurării necesarului de materiale pentru testarea preșcolarilor, elevilor și personalului din invatamant. Aceasta testare se va face de 2 ori pe săptămâna, luni și joi sau marți și vineri, in funcție de disponibilitatea testelor”, anunță Grupul de comunicare strategică.

De asemenea, Ministerul Sănătății anunță că este pregătit să acorde sprijin tehnic în privința procesului de testare a elevilor și cadrelor didactice.

Inspectoratele şcolare au doar jumătate din testele necesare

Inspectoratele școlare din țară au aproximativ jumătate din testele care ar fi necesare pentru testarea de luni a elevilor, a explicat recent ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, 9 decembrie, că Ministerul Educaţiei nu este interesat în niciun fel de aspecte relative la firme furnizoare de teste.

„Ministerul Educaţiei nu este interesat în niciun fel de aspecte relative la firme furnizoare de teste/materiale medicale sau alte aspecte ce ţin de organizarea licitaţiei de către ONAC, şi nici de aspecte ce ţin de încheierea/executarea contractele semnate între IGSU şi furnizori. Ca ministru al Educaţiei mă interesează ca procesul de învăţământ sa se desfăşoare cu respectarea condiţiilor de siguranţă sanitara stabilite în Hotărârile CNSU şi in Ordinul comun Educaţie-Sănătate”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, acesta a completat că Ministerul Educației a „iniţiat toate demersurile legale conforme atribuţiilor”.

„Ne-am adresat oficial IGSU şi aşteptăm răspunsul”, a completat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, repartizarea testelor disponibile este uniformă, iar fiecare inspectorat are aproximativ jumătate din numărul total de teste necesare pentru ziua de luni, 13 decembrie, raportat la numărul total de beneficiari.