Expertii contabili, contabilii autorizati si societatile de profil din Romania ar putea incalca legea concurentei si Tratatul de Instituire a Comunitatii Europene pe piata serviciilor specifice, intrucat Consiliul Concurentei (CC) a declansat o investigatie din oficiu in acest sens.

„Deciziile asociatiilor de agenti economici care vizeaza fixarea preturilor sau tarifelor sunt interzise de Legea concurentei, iar o astfel de practica poate afecta comertul pe piata comunitara daca ea este este aplicabila la nivel national. Astfel, Consiliul Concurentei va analiza cazul atat din perspectiva legislatiei nationale, cat si din cea a articolului 81 din Tratat” a declarat presedintele CC, Gheorghe Oprescu.

In cadrul acestei investigatii, inspectorii Consiliului Concurentei au efectuat o serie de inspectii inopinate simultane la sediul Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, precum si la unele dintre filialele acestuia.

Documentele si declaratiile ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii de concurenta, in cadrul procedurii specifice de investigatie.