Răspunsul lui Dragnea vine după ce preşedintele UNPR Gabriel Oprea a lansat o invitație la consultări pe tema Codului fiscal către toate partidele parlamentare și către premierul Victor Ponta, pentru a "se ajunge la un punct comun", propunând că această să aibă loc pe 19 august. Anterior, liberalii făcuseră o invitație partidelor parlamentare pentru a discuta Codul Fiscal, pe 17 august.

  După ce preşedintele Iohannis a cerut reexaminarea Codului Fiscal, premierul Ponta a spus că, în perioada 24-25 august, va avea loc o sesiune extraordinară pentru votarea acestuia.

 Anunţul lui Liviu Dragnea ar putea însemna o disponibilitate de negociere a măsurilor de relaxare fiscală. Până acum, premierul şi ministrii Eugen Teodorovici şi Rovana Plumb au declarat că PSD şi guvernul vor susţine Codul fiscal în varianta aprobată déjà de parlament cu măsurile de relaxare fiscală. Codul fiscal, care ar urma să intre în vigoare de la 1 ianaurie 2016, prevede reducerea TVA de la 24% la 19%, a accizelor la carburanţi cu 16-20% faţă de nivelul actual, a impozitului pe dividende de la 16% la 5%, eliminarea taxei pe stâlp.