Petrom va construi la Straulesti, in locul unui fost depozit de carburanti, viitorul sediu central de birouri al companiei. Complexul va avea 76.000 metri patrati dedicati spatiilor de birou, dintre care aproximativ 30.000 metri patrati vor fi construiti in subteran.

Petrom City, aşa cum se va numi noul sediu, va gazdui toti angajatii Petrom de la birourile din Bucuresti, plus alte servicii centrale localizate in prezent in intreaga tara. Astfel, se va realiza o unificare a 60 de puncte de lucru ale Petrom din Romania. In prezent, 3.000 de angajati ai firmei lucrează in cinci spatii de birouri in Bucuresti si in imprejurimi.

“Noile birouri ne vor aduce o flexibilitate marita a spatiului, care va facilita comunicarea si procedurile de lucru intre diferitele departamente ale companiei” a declarat Gheorghe Constantinescu, director general executiv al Petrom.



Prima parte a Petrom City va fi finalizata la inceputul anului 2008, cand 1.700 de angajati se vor muta aici. Pana in anul 2009, toti ceilalti angajati din Bucuresti si imprejurimi se vor muta de asemenea. Constructia ar putea incepe in acest an.


Sursa: Capital, 18 ianuarie 2006