Propunerea consilierului vine după ce s-au descoperit mai multe nereguli privind amplasarea bisericilor din Constanţa. Un caz aparte este cel al unui lăcaş de cult ridicat, în urmă cu şapte ani, în mod ilegal, în zona Boema din Tomis Nord.

Oana Manoilă, reporter Digi24: Lăcaşul de cult construit pe trotuar împarte gardul cu o benzinărie. Preotul care slujeşte aici spune că este vorba despre un aşezământ provizoriu, deşi construcţia are fundaţie şi este ridicată din cărămidă.

Preotul paroh a refuzat să vorbească în faţa camerelor de filmat, dar situaţia bisericii este cunoscută de autorităţi.

Romeo Rezeanu, consilier local: Sunt vreo 5-6 situaţii pe care le ştim noi, fie în stadiul de fundaţie fără autorizaţie, fie construite, aproape terminate, cum e cea de la Boema, de lângă PECO, de acolo, din Tomis Nord, care nu are deloc autorizaţie.

Pentru ca astfel de situaţii să fie corectate, consilierii locali au cerut mutarea bisericilor.

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa: Există intenţia şi deschiderea din partea mea de a identifica o soluţie de relocare.

Oana Manoilă, reporter Digi24: Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au refuzat să ofere o declaraţie oficială. Au spus doar că, momentan, nu vor să comenteze decizia consilierilor locali.

Între timp, primăria va identifica şi terenurile disponibile pentru relocarea bisericilor.

Sursa: Digi24 HD