Ziarul francez Le Monde a anunțat marți că președintele Franck Riboud, în vârstă de 61 de ani, se va retrage și compania va fi înmânată directorului executiv, Emmanuel Faber, în vârstă de 53 de ani, care va deveni în același timp președinte și CEO. Danone a refuzat să comenteze raportul.

Danone, cel mai mare producator de iaurt din lume, este cea mai recentă companie de bunuri de larg consum care se află sub presiunea investitorilor pentru a îmbunătăţi rezultatele şi nevoile de a obţine marjele de profit şi obiectivele de creştere a vânzărilor pe care le-a stabilit recent.

Riboud, care a preluat compania de la tatăl său Antoine în 1996, i-a înmanat lui Faber rolul CEO-ului în 2014 pentru a-și pregăti succesiunea într-un moment în care Danone se confrunta cu vânzări și critici slabe din partea investitorului activist american Nelson Pelz.

Riboud a rămas în funcția de președinte și a preluat și alte responsabilități, cum ar fi concentrarea asupra strategiei pe termen lung a grupului, însă aceste roluri este posibil să  să se încheie în acest an.

Le Monde a declarat că Riboud ar fi preluat responsabilitatea deplină pentru Danone față de Faber, care se concentrează din ce în ce mai mult pe Danone asupra produselor orientate spre sănătate.

Marți, Danone a bătut previziunile de vânzări trimestriale, determinate de o creștere puternică a formulei de lapte pentru copii în China.