Veniturile totale ale societăţii sunt estimate la 399,133 milioane de lei, în timp ce cheltuielile la 362,283 milioane de lei, compania urmând astfel să încheie anul cu un profit contabil de 30,299 milioane de lei.

Cheltuielile cu personalul sunt stabilite la 101,951 milioane de lei, din care 76,645 milioane de lei cheltuieli de natură salarială. Numărul de personal prognozat la finele anului este de 1.762 de persoane, iar câştigul mediu lunar determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială este estimat la 3.600 lei.

CONPET, societatea aflată sub autoritatea Departamentului pentru Energie, are ca activitate de bază transportul de ţiţei, gazolină, etan şi condensat prin conducte şi cu vagoane cisternă pe calea ferată, în scopul aprovizionării rafinăriilor din România şi din Balcani cu ţiţei din producţia internă şi din import şi cu derivate ale acestuia.

Societatea operează o reţea de conducte cu o lungime de 3.800 km, ce traversează 24 de judeţe ale ţării. Operaţiunile de transport sunt coordonate de la Dispeceratul Central, aflat la sediul principal al companiei, din Ploieşti, şi de la dispecerate locale şi regionale.