AUR a avut congres mare sâmbătă, 2 decembrie, la Alba Iulia. Ȋn cadrul Congresului Extraordinar al formațiunii, au fost adoptate o serie de rezoluții și au fost completate structurile de conducere ale partidului.

La eveniment au participat peste 550 de delegați din toate județele țării.

Alianța pentru Unirea Românilor, Congres Extraordinar la Alba Iulia. Ce planuri are partidul pentru 2024?

Partidul condus de George Simion are drept scop declarat câștigarea tuturor celor patru runde de alegeri din 2024.

Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, a explicat că victoria nu înseamnă doar obținerea primului loc. Partidul vrea să aibă majoritate.

„Ţinta noastră este să obţinem din partea majorităţii românilor care vin la vot învestitura pentru a veni la conducerea treburilor statului, pentru că deja este foarte târziu în opinia noastră şi dacă mai întârziem s-ar putea să nu mai fie nimic de reparat.

Este un ceas greu al istoriei pe care îl simţim cu acuitate şi pe care vrem să-l trecem cu cea mai mare responsabilitate, prin tot ceea ce vom face şi de aici înainte, urmărind să arătăm românilor că suntem buni şi pentru guvernare, nu doar pentru opoziţie”, a precizat acesta.

Românii au fost înșelați, pe rând, de toate partidele care au guvernat țară, a mai afirmat Claudiu Târziu. Tocmai din acest motiv, obținerea unei majorități absolute de către AUR nu este un țel de neatins.

El a mai spus că PSD și PNL nu mai trebuie să guverneze în România.

„În câțiva ani, dacă vor rămâne la putere, praful și pulberea se va alege de România și nu va mai exista speranță, nu va mai există energie care să poată duce mișcarea noastră acolo unde îi este locul și să facă ce a promis pentru români”, a mai declarat, sâmbătă, Claudiu Târziu.

Când își va anunța AUR candidatul pentru alegerile prezidențiale?

Un subiect fierbinte este candidatura pentru prezidențiale. Multe voci îl dau pe George Simion, președintele AUR, drept viitor candidat al formațiunii în cursa pentru Cotroceni.

Claudiu Târziu a dezvăluit când anume se va anunța oficial candidatul. Totul se va întâmpla după alegerile europarlamentare.

„Vom şti atunci cu siguranţă şi posibilii noştri adversari şi, în funcţie de aceştia, noi vom hotărî cine să candideze din partea noastră, astfel încât candidatul AUR să devină preşedinte al României”, a precizat el.

De ce nu a fost prezent George Simion la Alba Iulia?

George Simion nu a putut participa la congresul de la Alba Iulia, fiind în acest moment în Italia.

El a transmis însă un mesaj colegilor săi de partid.

„Împreună reprezentăm cea mai mare mişcare de renaştere naţională din ultimii ani. Pe umerii noştri, ai tuturor din sală şi ai tuturor care formează AUR în teritoriu, este o răspundere mare. Vă rog să vă comportaţi ca atare. Sunt lângă voi, dacă nu în trup, în suflet şi vă spun că asta este calea spre izbândă.

La patru ani de AUR, să facem dreptate până la capă, să facem dreptate pentru ţara noastră şi să avem o ţară normală. E cea mai mare satisfacţie, dincolo de toţi banii din lume, dincolo de orice funcţie pe care unul sau altul vremelnic ar putea să o aibă. (…)

Nu sunt pe drum spre congres, sunt în Italia acum, unde pentru colegii noştri suveranişti de la Fratellii d’Italia, de la Lega şi de la celelalte formaţiuni europene, ţin un mesaj în numele vostru, în numele AUR, un partid care, acum la patru ani, pot să zic că a ajuns unde trebuia.

Am muncit mult cu toţii, cearcănele astea, chiar şi burta, chiar şi semnele pe care le avem pe noi în urma acestor patru ani de muncă atârnă greu, dar mult mai mare e bucuria sufletească când vedem ce am construit împreună în aceşti patru ani”, a fost mesajul înregistrat de George Simion.