Numărul ofertelor de angajare propuse în cadrul târgului de cariere „Angajatori de Top” va fi de 700, în timp ce compania organizatoare, Catalyst Solutions, se aşteaptă la 15.000 de vizitatori.

Târgul de joburi va avea loc în perioada 30-31 octombrie, la Sala Palatului Bucureşti, la acesta participând peste 60 de companii expozante.

„Având în vedere concurenţa puternică din aceasta toamnă, sugestia noastră pentru participanţi este să trateze cu seriozitate fiecare etapă din procesul de angajare. Procesele de selecţie sunt mult mai riguroase iar greşeli care în trecut ar fi trecut neobservate vor fi acum penalizate. Candidatii care sunt bine informaţi, ştiu clar care este obiectivul lor şi argumentează convingator de ce experienţa îi recomandă, vor avea cu siguranţă succes”, a declarat Larisa Şerban, Project Manager Catalyst Solutions.

Experienţa şi limbile străine sunt un atu

Pe lângă stundeţii şi proaspeţii absolvenţi, târgul din această toamnă se adresează şi profesioniştilor care deţin deja un bagaj de cunoştinţe în domeniul în care activează.

„Alături de studenţi şi absolvenţi aşteptăm la această ediţie specialişti care au acumulat deja o experienţă puternică în domeniul lor de activitate. Numărul de poziţii care se adresează acestui tip de candidaţi a crescut la aceasta ediţie”, a declarat Larisa Şerban.

De asemenea, companiile expozante se aşteaptă la un număr mai mare de candidaţi care cunosc mai multe limbi străine. „Vor fi astfel oportunităţi în cadrul evenimentului pentru cei care cunosc limba franceză, germană, italiană, spaniolă, şi chiar pentru limbi străine mai puţin raspandite în România: olandeză, finlandeză, cehă, bulgară, rusă „, a mai spus Larisa Şerban.

Cele mai multe joburi în IT şi consultanţă

În cadrul evenimentului cele mai bine reprezentate industrii vor fi IT&C ( reprezentată de Adobe, Oracle, Thales, HP, Microsoft, Clarity Systems, TeamNet, Viveo Toptech), Consultanţă (BearingPoint), Telecom (Vodafone, Romtelecom), Bunuri de larg consum (Kraft Foods, JTI, Pepsi Americas, Star Foods, Coca-Cola HBC, Nestle, Danone, BAT), Retail (Real Hypermarket, Lidl Romania, Cora, Kaufland), Banking (BCR, BRD, Provident Financial) şi companii care oferă servicii de outsourcing (Accenture, HP, WNS, Wipro, Genpact).

Organizatorii „Angajatori de Top” au pregatit şi o secţiune de consiliere în carieră: CV Clinic, unde candidaţii vor primi suport de la o echipă de consultanţi Catalyst Solutions pentru pregătirea CV-ului.

UPDATE: Oferte mai puţine cu 50% faţă de ediţia din primăvară

Ediţia din această toamnă a tărgului de joburi organizat de Catalyst este una cu adevărat „sărăcăcioasă” comparativ cu luna martie din acest an sau cu octombrie 2008. Astfel, ediţia din aeastă primăvară a  oferit vizitatorilor 1.500 de locuri de muncă, în timp ce în toamna anului trecut numărul de locuri de muncă prezentate la târg era de 3.500. Astfel, oferta din această ediţie reprezintă doar 20% din joburile prezentate la târg în octombrie 2008.

Târgul de cariera „Angajatori de Top”, ediţia a VII-a va avea loc în perioada 30-31 octombrie la Sala Palatului. Evenimentul este deschis vizitatorilor vineri în intervalul 10,00 – 18,00 şi sâmbăta 10,00 – 17,00.