Pandemia de coronavirus a crescut prețurile pe litoral. În unele zone de la mare, prețurile la cazare au crescut chiar și cu 100 de lei mai mult decât anul trecut.

Același lucru se întâmplă și în cazul altor servicii puse la dispoziția turiștilor pe litoral.

Numeroși turiști au ales să își petreacă acest weekend la mare, doar că au avut surpriza să găsească niște prețuri uriașe.

Scumpiri pe toată linia

Spre exemplu, pentru o noapte de cazare la o pensiune din Vama Veche turiștii pot să plătească, în această lună, cu 30 de lei mai mult față de anul trecut. Dacă anul trecut plăteau 150 de lei, anul acesta plătesc 180 de lei la aceeași pensiune.

În stațiunea Mamaia, situația e schimbată și mai mult. Pentru un hotel de patru stele din Mamaia, turiștii plătesc cu 50 de lei mai mult, adică cu 10% mai mult decât acum un an. Și șezlongurile sunt mai scumpe.

Pe unele plaje din Mamaia acestea pot costa chiar și 70 de lei pe zi, anunță antena3.ro.

În momentul de față, prețurile pentru o cameră la un hotel de trei stele din Mamaia, pornesc de la 180 de lei și pot ajunge la aproape 700 de lei pe noapte.

Rezervări în ultima clipă

În cazul pensiunilor, o cameră pe noapte costă între 130 de lei și 500 de lei.

Trebuie precizat că reprezentanții patronatului hotelier au dat asigurări, la începutul verii. că nu va avea loc o majorare a tarifelor și că românii vor avea niște costuri legate de concediile în țară cel mult la nivelul anului trecut.

Pe de altă parte, gradul mare de incertitudine ce a planat asupra sezonului estival, alimentat de ezitările autorităților de a anunța din timp ce îi așteaptă pe români în această vară, a făcut ca mulți dintre ei să își facă rezervări în ultima clipă.

Iar cererea foarte mare a condus inevitabil la o creștere a prețurilor.