Există în România şi primari al căror CV nu lasă loc de întors în privința realizarilor din administratia locală.

Iar succesul acestor edili care sfinţesc locul este confirmat din patru în patru ani, când cetăţenii îi realeg cu încredere să le reprezinte şi să le conducă urbea.

Unii dintre aceştia este Ionel Iosif Toma, primarul comunei Giroc din judeţul Timiş, care a reuşit în decurs de 20 de ani să aducă și să mențină comuna pe care o conduce în topul celor mai bogate localități din România.

Cartea de vizită a primarului din Giroc este oglinda realizărilor sale în folosul comunităţii, printre care amintim: cea mai mare dezvoltare economică, cel mai mare număr de locuințe noi, cea mai mare dezvoltare a infrastructurii și a utilităților. Comuna timişeană a devenit una dintre cele mai tentante localităţi din punct de vedere imobiliar, atrăgând locuitori ca un magnet. Aşa se face că numărul locuitorilor de aici a crescut substanțial în ultimii ani, ajungând în mod oficial la 16.000 de locuitori. În realitate însă se vorbeşte de peste 22.000 de „giroceni”.

De ce îşi doresc oamenii să devină cetăţeni ai comunei Giroc? Pe lângă apropierea faţă de Timişoara, standardele înalte şi condiţiile ridicate de trai detrermină exodul populaţiei către Giroc. Despre pupulaţia în continuă creştere a localităţii, vorbeşte cu mândrie însuşi primarul: „Avem cea mai frumoasă populaţie pe care ne-am fi dorit-o, oameni cu suflet, cu credinţă şi cu carte, care ridică mult nivelul cultural-spiritual al comunei”.

Pentru o bună funcţionare a localităţii, un mare accent s-a pus pe educaţie, mai ales că în comună învaţă aproximativ 1.500 de elevi, numărul lor crescând de la an la an. Din acest punct de vedere, comuna se poate lăuda cu două şcoli, două grădiniţe, două after-school-uri, două grădiniţe cu program prelungit, două săli de sport şi două terenuri de handbal. „Construim doar la nivel european. Chiar dacă iniţial cheltuielile sunt un pic mai mari, ele se amortizează datorită calităţii. La şcolile noastre au fost oaspeţi din Germania, Olanda sau Grecia şi, după ce au văzut investiţiile, au spus că asemenea clase se întâlnesc mai rar chiar şi în ţările lor”, a declarat primarul din Giroc.

Mai mult decât atât, primăria a obţinut recent o finanţare de aproape cinci milioane de euro, care va permite reamenajarea unor spaţii de la fosta unitate militară, fiind vorba de 18 săli de clasă, cantină, internat şi sală de sport. In construcţie se afla şi un imobil pentru activitate şcolară şi extracuriculară, cu 15 săli de clasă, precum şi o nouă creşă, care va putea găzdui circa 160 de copii.

Edilul comunei, primarul Iosif Ionel Toma, nu stă cu mâna întinsă și se descurcă prin forțe proprii. Pentru a te convinge de acest lucru este suficient să faci un tur cu mașina prin Giroc şi vei vedea uimit cum toate drumurile, chiar și cele lăturalnice, sunt asfaltate. Comuna beneficiază de aceleași condiții ca și Timișoara: canalizare, rețea de apă și multe altele.

Dezvoltarea din ultimii ani a comunei a adus cu sine o explozie demografică şi un “boom” imobiliar la Giroc, cum greu îţi poţi imagina. În ultimii 25 de ani populaţia Girocului a crescut de cinci ori, ceea ce a făcut ca numai în ultimii ani aici să se ridice aproape 500 de locunințe noi. Asta înseamnă că localitatea timișeană se clasează înaintea unor municipii precum Arad sau Oradea, dar și în fața unor zone rezidențiale din jurul Bucureștiului, cum ar fi Otopeni sau Bragadiru din punct de vedere al expansiunii imobiliare.

Sursa: Antena Satelor