Numărul de angajaţi de la complexul energetic Turceni va creşte cu 18%. O majorare similară este prevăzută şi pentru complexul Rovinari, potrivit unei hotărâri de guvern privind rectificarea bugetelor pe 2009 ale companiilor din subordinea Ministerului Economiei.

Fondul de salarii al complexului Turceni a fost majorat la 190,4 milioane lei, de la 182,5 milioane lei, iar la sfârşitul acestui an producătorul de energie estimează că va avea 4.675 de salariaţi, faţă de 3.957 în bugetul iniţial. La Rovinari, numărul de angajaţi care ar trebui să se raporteze  la sfârşitul anului a crescut cu aproape 20%, de la 3.878 de angajaţi la 4.642.

Update: Tudor Şerban, secretar de stat în Ministerul Economie a declarat că numărul de salariaţi a crescut din cauza absorţiei angajaţilor din societăţile de întreţinere Termoserv, cu care complexurile energetice Turceni şi Rovinari au fuzionat în mai-iunie.

Hotărârea adoptată de guvern prevede înjumătăţirea profitului la Turceni, de la 45 la 23,7 milioane de lei, din cauza reducerii veniturilor de la 1,8 miliarde de lei, la 1,5 miliarde de lei.

Profitul net estimat pentru acest an al Complexului energetic Turceni, cel mai mare producător de energie din Oltenia, a fost revizuit în scădere de aproape două ori, de la 45 milioane de lei la 23,7 milioane de lei.La Rovinari, ţinta de profit a rămas nemodificată: de 18,2 milioane de lei, iar la complexul energetic de la Craiova, statul a aprobat un rezultat de 0,7 milioane de lei, de 3,5 ori mai mic decât cel propus iniţial.

Cele trei complexuri energetice din Oltenia sunt controlate de stat, prin Ministerul Economiei, şi asigură circa o treime din consumul naţional de electricitate. Guvernul intenţionează să le includă, alături de cei mai mari producători de electricitate şi cărbune, în două societăţi energetice naţionale.