Totodată, 62% dintre companiile europene sunt în plin proces de implementare sau au implementat deja o soluţie de virtualizare pentru servere, 35% au în plan virtualizarea desktop, iar 33% urmează să folosească o soluţie de virtualizare pentru stocarea datelor.

Potrivit cercetării, 55% dintre companiile europene s-au declarat fie dezinteresate de suite de securitate fără agent integrat (agent-less) pentru infrastructuri virtuale, fie interesate, dar nu au în plan instalarea unei astfel de soluţii.

De asemenea, numai 18% dintre acestea au confirmat că îşi protejează mediile virtualizate cu o suită dedicată.

Concluziile studiului O+K Research relevă faptul că 42% dintre specialiştii IT sunt de părere că riscurile de securitate din mediul virtual sunt mici sau considerabil mai mici decât cele specifice infrastructurii fizice, în timp ce 36% dintre aceştia cred că riscurile sunt egale pentru ambele tipuri de infrastructuri.
Kaspersky Lab este cel mai mare producător de soluţii de securitate informatică din Europa. Compania oferă unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hackeri, phishing şi spam.