Compania Pomponio, liderul segmentului de constructii industriale din judetul Alba, si unul din producatorii importanti de betoane si prefabricate din beton din Ardeal, intenţionează să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti, operaţiunile şi toate demersurile care însoţesc procesul de listare fiind în desfăşurare. Pentru consiliere şi intermediere în procesul de listare, extrem de important în evoluţia companiei, Pomponio a optat pentru serviciile Eurobank EFG Finance si EFG Eurobank Securities.

Compania va lansa în prima jumătate a anului 2008 Oferta publică iniţială primară de vânzare de acţiuni şi urmează ca acţiunile oferite să reprezinte 25% din capitalul social al companiei, după majorarea cu acţiunile din Ofertă. În prezent, înainte de Ofertă, capitalul social al societăţii este 4.385.000 lei.

În prezent, compania Pomponio poate furniza betoane şi prefabricate din beton pe o raza de 200 de km, prin punctele de lucru pe care le deţine în Cluj, Alba, Sebeş, Simeria si Turda (punct de lucru in curs de autorizare). Toate staţiile de betoane deţinute în prezent îndeplinesc standardele ISO de protecţie a mediului 14001, ceea ce reprezintă reducerea până la zero a emisiilor de praf şi de zgomot, dar şi reciclarea rezidurilor de beton proaspăt.

Potrivit rezultatelor financiare consolidate, compania Pomponio a înregistrat în 2005 un profit net de 1.424 mii lei, în timp ce în 2006, profitul companiei a fost de 7.861 mii lei.
Conform situatiilor financiare consolidatate, revizuite, în primul semestru al anului 2007, profitul net al Grupului Pomponio a fost de 12.579 mii lei, influenţat însă semnificativ de câştigul din investiţii imobiliare, rezultat din evaluarea terenurilor Grupului, clasificate ca proprietăţi imobiliare, la valoarea justă.

Data: 7 februarie 2008

Sursa: Pomponio