Arena Municipală din Alexandria va avea o capacitate totală pentru 5.496 spectatori şi o suprafaţă construită de 15.795 metri pătraţi.

Durata contractului este de 78 luni şi cuprinde: 2 luni de proiectare, 16 luni de execuţie şi 60 de luni perioada de garanţie de bună execuţie.

În Nota de fundamentare a HG pentru promovarea investiţiei se arată că este nevoie de un nou stadion în Alexandria pentru că:
– numărul de locuri este sub cel necesar pentru Liga 1/ respectiv categoria 3 UEFA;
– stadionul nu beneficiază de un sistem de nocturnă;
– stadionul nu beneficiază de spaţiile necesare pentru presa scrisă şi TV;
– spaţiile pentru echipe şi oficiali sunt subdimensionate;
– nu au fost identificate elemente ce ţin de securitatea meciurilor cu public (camera de control stadion, sistem de adresare public, vizuale şi sonore.

„Toate aceste carenţe cumulate justifică investiţia propusă ca fiind de primă necesitate în contextul în care activităţile sportive continuă să fie desfăşurate pe amplasament, iar cluburile locale de sport au în mod constant performante notabile în competiţiile naţionale şi chiar internaţionale”, se arată în documentul citat de Economica.net.

Pentru contractul de „Construire Complex Sportiv – Stadion Municipal, strada Alexandru Ghica, nr. 119, Municipiul Alexandria, judeţul Teleorman” s-au bătut două asocieri.

Euromateria SRL, liderul asocierii câştigătoare, a raportat la Ministerul Finanţelor un profit de 1,5 milioane de lei în 2018, aproape dublu faţă de anul anterior. De asemenea, cifra de afaceri a firmei de construcţii crescut anul trecut la 21,6 milioane de lei, faţă de 16,2 milioane de lei în 2017.

Firma a mai încheiat şi alte cinci contracte cu Compania Naţională de Investiţii (CNI), inclusiv pentru complexuri sportive, potrivit informaţiilor de pe site-ul propriu.