Compania farmaceutică Gedeon Richter România şi-a majorat capitalul social cu 8,3 milioane lei, prin compensarea cu acţiuni noi a unor credite de la acţionarul majoritar, grupul ungar Richter, şi, totodată, a crescut capitalul unei firme pe care o controlează, Armedica Trading, cu 28,5 milioane lei.

La începutul lunii septembrie, capitalul social al producătorului de medicamente din Târgu Mureş a fost majorat cu 8,3 milioane lei (2,1 milioane euro), la 215,6 milioane lei, prin compensarea unor credite angajate de la acţionarul majoritar, Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyilvánosan Müködö Rt. Ungaria, cu acţiuni noi ale societăţii, se arată într-un anunţ al Gedeon Richter România.

În urma majorării, au fost emise 83,6 milioane acţiuni noi cu o valoare nominală de 0,1 lei fiecare. În luna iulie, acţionarul Gedeon Richter România a aprobat o altă majorare de capital de 6,96 milioane euro.

Majorare de capital şi la Armedica Trading

De asemenea, compania pentru strategii de dezvoltare Armedica Trading, controlată de Gedeon Richter România, şi-a majorat capitalul social cu circa 28,5 milioane lei, de la 116,7 milioane lei la 145,2 milioane lei, prin compensarea unor creanţe ale acţionarului majoritar cu acţiuni noi. Potrivit companiei, fondurile sunt necesare pentru derularea programului de dezvoltare a societăţii.

Gedeon Richer România controlează indirect, prin Armedica Trading, distribuitorii Dita Import-Export şi Pharmafarm şi retailerul Gedeon Richter Farmacia, care operează o reţea de 146 de farmacii.

Vânzările grupului ungar Richter pe piaţa românească au crescut cu 4,5% în primul semestru, la 78,1 milioane de euro, de la 74,7 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

SURSA: Mediafax