Liderul segmentului de apă minerală din Austria, Voslauer, este în negocieri pentru cumpărarea unui producător român de apă minerală. „Obiectivul nostru este extinderea în România şi preluarea unui producător local de apă minerală” , declară pentru Capital Mihai Moraru, reprezentantul companiei. Anul trecut, compania era în negocieri pentru preluarea unui mic producător de apă minerală, dar discuţiile un s-au materializat. „Compania pe care intenţionam să o achiziţionăm era mult prea mică pentru dezvoltarea noastră pe plan local. În prezent negociem cu un producător de talie medie, cu o cifră de afaceri de aproximativ 30 de milioane de euro” spune Moraru.

Discuţiile sunt la început, dar producătorul austriac spune că intenţionează să păstreze brandul românesc. Voslauer distribuie în România din 2006 două branduri: Voslauer Balance, apa minerală naturală, uşor carbonată, cu esenţe şi arome naturale de fructe şi Voslauer Junior, o băutură pentru copii. Pe plan local, compania este reprezentată prin Mihai Moraru, partener la firma Neumann Key Account management. Produsele Voslauer se află la vânzare în reţelele de retail din România.

Anul trecut, compania a înregistrat vânzări de 200.000 de euro, iar pentru anul acesta se aşteaptă ca acestea să fie de şapte ori mai mari. „În primele cinci luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioada a lui 2006 vânzările noastre au crescut de şapte ori”, spune Moraru. Pentru anul acesta, compania preconizează o cifră de afaceri de 400.000 de euro.