Guvernul susține însă că un PPP este cea mai bună soluție, în pofida costurilor ridicare reprezentate de această soluție. Comisarul european Corina Crețu a trimis răspuns europarlamentarului Sorin Moisă, o scrisoare de răspuns privind soarta autostrăzii Târgu Mureș Iași.

Acesta după ce Moisă a solicitat în vara acestui an o implicare mai mare a Comisiei Europene și a șefului acesteia, Jean Claude Juncker, în acest proiect. Parlamentarul spune pe pagina sa de internet că a primit răspuns din partea comisarului european pentru politică regională Corina Crețu, aceasta fiind rugată să formuleze un răspuns chiar de către Jean-Claude Juncker, potrivit digi24.ro. „În esenţă, răspunsul ne comunica faptul că responsabilitatea este exclusiv în curtea Bucureştiului, că Uniunea Europeană poate finanţa pregătirea tehnică şi apoi construcţia autostrăzii, inclusiv după 2020, în măsura în care autorităţile române prioritizeaza acest proiect, îl includ în lista pentru finanţare, şi pregătesc, în mod profesionist, partea tehnică pentru a-l face efectiv finantabil şi implementabil. Mai aflăm ca Ministerul Transporturilor se aşteptă să semneze contractele pentru studiile de fezabilitate aferente ‘vara aceasta’ (scrisoarea este datată 24 iulie). Vară a trecut, ştiţi cumva dacă s-a semnat ceva?”, întreabă retoric Moisă, politician originar din Piatra Neamț.

Răspunsul Comisiei vine să infirme abordările Guvernului conform cărora cea mai bună soluție pentru această autostradă este un PPP (parteneriat – public – privat, adică o concesiune). Proiectul a fost inclus pe o listă extinsă ce conține 21 de proiecte.


Te-ar putea interesa și: