Comisia Europeană a luat decizia de a sancționa Google cu o amendă de 1,49 miliarde de euro, pentru abuz de poziție dominantă în domeniul publicității online. Cu aceasta, se fac trei amenzi primite de către uriașa companie americană în Uniunea Europeană și echivalează cu 1,29% din cifra de afaceri totală câștigată de Google anul trecut.

Google a fost amendat pentru că a abuzat de poziția sa dominantă pe piață și a impus o serie de clauze restrictive în contractele cu site-urile deținute de alte companii. În urma acestui proces, rivalii Google nu au mai putut afișa pe site-urile respective reclamele proprii asociate cu rezultatele căutărilor.

Chiar dacă gigantul internațional a încetat aceste practici în anul 2016, după ce Comisia Europeană a publicat investigația, acest lucru nu a oprit autoritățile să amendeze compania americană pentru practicile anterioare.

De asemenea, compania riscă să fie dată în judecată de către companiile sau persoanele care s-au simțit afectate de practicile sale și ar putea ajunge să plătească despăgubiri civile, potrivit Libertatea.ro.