Exporturile româneşti în Republica Moldova au fost de 620 de milioane de dolari, în creştere cu 8%, ceea ce reprezintă 12% din volumul total al importurilor Republicii Moldova, potrivit Biroului Naţional de Statistică de la Chişinău.

În acelaşi timp, România a importat mărfuri în valoare de aproape 357 de milioane de dolari, în scădere cu aproximativ 5%.

Aceste cifre nu includ însă exporturile în România din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, astfel că împreună cu aceste date, volumul schimburilor comerciale ar fi mai mare.

România este al doilea partener comercial al Republicii Moldova, după Rusia (aproape 1,5 miliarde de dolari), fiind urmată de Ucraina (peste 700 de milioane de dolari) şi Italia (530 de milioane).

Exporturile totale ale Republicii Moldova în 2012 au fost de 2,16 miliarde de dolari, în scădere cu 2,5%, în special din cauza reducerii exporturilor în ţările membre ale UE, cu peste 6%. În acelaşi timp, Republica Moldova a importat mărfuri în valoare de 5,2 miliarde de dolari, în creştere cu 0,4%.