Acţionarii DreamWorks Animation vor primi 41 de dolari pentru fiecare acţiune, ceea ce reprezintă o primă de 27% peste preţul de 32,20 dolari înregistrat miercuri la închiderea bursei, astfel că valoarea totală a achiziţiei este de aproximativ 3,8 miliarde de dolari. 

Prin această achiziţie, care va fi realizată prin filiala sa NBCUniversal, Comcast vrea să îşi lărgească oferta de conţinut prin preluarea studiourilor care au produs în special filmele de animaţie din seria "Shrek", "Kung Fu Panda" şi "Madagascar". 

După preluarea grupului media NBCUniversal în 2011, Comcast a investit miliarde de dolari în construcţia de parcuri de distracţie, iar după ce va prelua DreamWorks Animation va putea să profite de mărcile şi personajele acestui studio, astfel încât să devină un concurent redutabil pentru Walt Disney în domeniul family-entertainment. 

DreamWorks Animation s-a separat în 2004 de compania de entertainment DreamWorks SKG înfiinţată în 1994 de Steven Spielberg, David Geffen şi Jeffrey Katzenberg, acesta din urmă devenind director general la DreamWorks Animation, după separare. Jeffrey Katzenberg caută de mai mulţi ani un cumpărător pentru DreamWorks Animation, iar în 2014 a purtat discuţii cu grupul japonez de telecomunicaţii SoftBank Corp., precum şi cu producătorul de jucării Hasbro Inc. 

AGERPRES