Potrivit Bloomberg, preţul asupra cărui s-a convenit, de 195,71 dolari pe acţiune, este cu 14% mai mare faţă de cotaţia înregistrată de titlurile Time Warner Cable la închiderea tranzacţiilor din 22 mai. Preţul este format din 100 de dolari în numerar, iar restul sub formă de acţiuni Charter Communications, se arată într-un comunicat al companiei.

Bright House Networks, un operator mai mic de servicii prin cablu, pe care Charter convenise deja să îl cumpere va fi inclus în compania rezultată în urma preluării Time Warner Cable.

Charter Communications este al patrulea mare furnizor de servicii prin cablu din Statele Unite. Compania reuşeşte să preia Time Warner Cable, ocupanta locului al doilea pe piaţa americană după ce o primă ofertă, avansată în 2014, fusese respinsă, fiind preferată o propunere concurentă din partea Comcast.

Tranzacţia dintre Comcast şi Time Warner Cable a eşuat în aprilie din cauza obiecţiilor autorităţilor de reglementare.

În ultimul moment, Time Warner Cable a primit o ofertă de preluare şi din partea companiei Altice, a miliardarului Drahi.

"Ideea fuziunii dintre Time Warner Cable şi Charter nu este o surpriză, dar preţul ridică unele semne de întrebare. Implicarea Altice a contribuit fără îndoială la preţul mare oferit de Charter", a declarat Craig Moffett, analist la MoffettNathanson în New York.

Preluarea Time Warner Cable permite Charter, la care cel mai mare acţionar este miliardarul John Malone, să îşi crească de patru ori numărul de abonaţi la servicii prin cablu, câştigând 12 milioane de clienţi în oraşe precum New York, Los Angeles şi Dallas.